Győzött mindkét csapatunk

Az elmúlt hétvégén városunk két jégkorongcsapatra hazai pályán fogadta bajnoki mérkőzésen soron következő ellenfelét.

Pénteken este az OB III-ban szereplő Jászberény HC (Felső képünk) vendége a tabellán egy ponttal előtte álló UTE együttese volt. Nagy lendülettel kezdték a meccset, ám kimaradt két nagy helyzetük, a fővárosiaknak viszont nem, 0-1. Nem sokkal később Tóth Imre kiegyenlített. Azonban rövidesen ismét a hazai háló rezgett, ráadásul kétszer egymás után, 1-3. A kétgólos hátrány azonban csak tovább tüzelte a jászberényieket, akik közül először Szabó első, majd Tóth második találatát jegyezhettük, 3-3.
A második játékrész elején a jászberényi gárda akarata érvényesült a pályán. Kubaneknek még egy büntetőt is sikerült hárítania. Ez követően minden energiát mozgósítva támadtak a fiúk. A 29. percben Szajka felső sarkos lövésével átvették a vezetést. Majd még ebben a harmadban Lénárt és Bálint is betalált, 6-3. A lelkes publikum fergeteges támogatása mellett, az 52. percig tartották előnyüket. Ekkor a vendégek szépítettek 6-4-re, ám két perccel később Bálint visszaállította a háromgólos különbséget. Győzelmével a Jászberény HC a negyedik helyen várja az utolsó fordulót és megmaradt az esélye a rájátszásba kerülésre. Jászberény HC – UTE Amatőr 7-4

Vasárnap este a Warriors Jászberény revánsra készült a budapesti VIPHOKI csapatával szemben, hiszen a tavalyi szezonban 4-2 arányban alulmaradtak a fővárosban. Jól indult a mérkőzés, a 4. percben Jovanov Levente szerzett vezetést Békefi passzából. A második harmadban is folytatták a gólgyártást, Szántay Máté valamint Guba Martin találatával már 3-0 állt az eredményjelzőn.

A befejező etapban is remekeltek a berényiek. Már az első percben mattolta a fővárosiak kapusát Baranyi Ferenc és ezzel négy gólosra növelte a Harcosok előnyét. A folytatásban is a hazai gárda dominált, aminek eredményeként kétszer is megrezzent a vendégek hálója. Guba is, és Jovanov is két gólra javította mérlegét és ezzel ki is alakult a végeredmény.  Warriors Jászberény – VIOHOKI 6-0.

Az Amatőr Hoki Ligában a Warriors Jászberény ezzel (igaz több lejátszott mérkőzéssel) átvette a vezetést a tabellán, hiszen az előző fordulóban az esélyesebb Zuglói Piranhák csapatát is legyőzték 6-3 arányban. Legközelebb a budapesti IT ON ICE együttesével csapnak össze a berényi fiúk, ismét hazai pályán.

Mindkét csapat kiemelte, hogy győzelmüket nagyban segítették a rendszeresen kilátogató lelkes szurkolók, amit e lap hasábjain is megköszönnek.