Tűzifa a rászorulóknak

Jászberény önkormányzata az idei szezonban is osztott tűzifát nehéz körülmények között élő idős, egyedülálló személyek és rászoruló családok részére.

Mint azt Gáspár Csaba, városüzemeltetési és közfoglalkoztatási referens lapunknak elmondta, az elmúlt évekhez képest ebben a szezonban szállítottak ki legnagyobb mennyiségben tüzelőanyagot rászorulóknak, mintegy 160 köbmétert.  Az októberben leadott kérvények elbírálását követően közel százhatvan háztartás részesült a város részéről tüzelő támogatásban. Így a város háztartásonként körülbelül egy köbméter tűzifával nyújtott segítséget a téli hónapokban. A tüzelőt kisebb részben a Sírkert utcai erdőből termelték ki, nagyobb részben pedig a közfoglalkoztatás során a neszűri területekről származó faanyag tette ki.

Az idős egyedülállók számára felaprított fahasábokat szállítottak ki, míg azon családoknak, amelyek vállalni tudták a feldarabolást, méteres farönköket juttattak.
A tüzelőt még december első két hetében, az ünnepek előtt igyekeztek kiszállítani a kérelmezők otthonaiba. Jelenleg nincs faosztás, a napokban már csak azon rászorulók számára viszik házhoz a tüzelőt, akik kórházi ellátásban részesültek a decemberi kiszállítások ideje alatt.

Az elhangzottakhoz Gáspár Csaba hozzátette, az időben felajánlott segítség ellenére, mindig adódnak krízishelyzetek, melyeket a rendelkezésre álló fatartalékkal a lehető legrövidebb időn belül igyekeznek megoldani.