Bébi bumm az állatkertben

Új jövevényekkel gyarapodott az állatkert tavaly év végén, köztük pingvin fiókákkal, éji majmocskával, kis öszvérrel és fekete fejű báránykával.

Négy állatfaj képviselői örvendeztették meg az év végére a gondozókat és a látogatókat. Október 23-án és 25-én keltek ki a pingvinfiókák, akiket már elválasztottak szüleiktől, így nevelik őket önálló életre. Egy másik pár fészkében karácsonykor, december 25-én bújt ki a tojásból a fióka. Az állatkertben a három fiókával jelenleg 18 a pingvinek száma, akik márciusig minden nap 11 órakor sétára invitálják a látogatókat. Gondozójuk, Simon Katalin elmondása szerint ilyenkor nem szoktak elcsatangolni a madarak, összetart a csapat. A cipőfűzők iránt viszont nagy érdeklődést mutatnak, amit e sorok írója is megtapasztalhatott Rózsika jóvoltából.

A szürkehasú bagolymajom családnál november elsején érkezett a kölyök, akinek a nemét ugyan még nem állapították meg, de a Nova nevet kapta, ami azt jelenti új, tudtuk meg Hegedűs Laura gondozótól.

Luca napján látta meg a napvilágot Hamu, a kis öszvér. A kancacsikó mamáját, Zsuzsit annak idején magánszemély adta az állatkert gondozásába, aki már meg is látogatta egykori szamarát és annak kicsinyét. Az állatkert legfiatalabb lakója szilveszter napján született fekete fejű bárány, aki a hideg és csúszós kifutó ellenére vígan ugrándozik övéivel.