Szépkorúak emlékezetes kirándulása

A Déryné Nyugdíjas klub tagjai szeptember hónapban egy csodálatos kiránduláson vettek részt Mórahalmon, Szegeden és Ópusztaszeren.

Mórahalom egy csodálatos, szép, tiszta, virágos város és fürdőhely. A település határában megtekintettük a kéthektáros területen fekvő nagy Magyarország 49 településének kicsinyített mását ábrázoló nevezetes épületeket.
Az épületeket kultúrtörténeti értékük alapján válogatták ki. A makettek között találhatók várak, kastélyok, templomok, de látható a parkban a tokaji kaszinó, az ópusztaszeri Árpád-emlékmű, a kecskeméti Katona József Színház épületének vagy Petőfi szülőházának kicsinyített mása is. A bemutatott műemlékek mintegy egyharmada található a jelenlegi országhatárokon kívül: bemutatják többek között a szabadkai városházát, a munkácsi várat, a nagyajtai református és a csetfalvai unitárius templomot, valamint a gyulafehérvári érseki székesegyházat. Olyan élmény volt számunkra, ami felejthetetlen.

Felfedeztük Szeged csodálatos városát, meglátogattuk a Fogadalmi templomot, kisvonattal pedig körbeutaztuk a város központját, megismerve nevezetességeit.
Végső állomásunk Ópusztaszer volt. Programunkban a Feszty körkép megtekintése volt a cél. Idős nyugdíjasainknak felejthetetlen, ahogyan szemük elé tárult a magyarok honfoglalásának története. A körkép szemrevételezését követően sétáltunk a skanzenben. A kirándulás fáradalmait a Mórahalmi Termálfürdő gyógymedencéiben pihentük ki.

Megköszönjük a Humán Erőforrás Bizottságnak, hogy pályázatunkra pénzbeli hozzájárulásukkal létrejöhetett ez a csodálatos kirándulás.

Nagy Istvánné
klubvezető