Párbeszéd a vállalkozókkal

Jászberény képviselő-testülete havi rendszerességgel szerét ejti, hogy a város cégeiről a helyszínen, üzembejáráson tájékozódjon. Az év első üzemlátogatása január 6-án szerdán késő délután kezdődött a Jász-Plasztik Kft-nél.

A találkozó egyik érdekessége volt, hogy a hasonló eseményeket az önkormányzat részéről eddig szervező dr. Bátonyi Attila immár nem vendég volt, hanem a vendéglátók egyike. Éppen évfordulóval lett a város aljegyzőjéből az akkumulátorgyár vezetője. A vendéglátók – Kasza Lajos, ifjú Kasza Lajos és ifjú Kasza János –, dús programmal fogadták Szabó Tamás polgármestert és a vele érkező tíz képviselőt, valamint a hivatal szakértőit.

A prezentáció felidézte a családi vállalkozás történetét, a jelen állapotokra koncentrálva. Ezt követően a Necső telepen található 33 Jász-Plasztik üzem közül néhányat megnézhettek a vendégek, volt olyan, amelyiket a nagy távolság miatt busszal.
A töretlen fejlődést az üzemekben is tapasztalhatták a képviselők, de egyébként is szembeszökő az új nagy csarnok kibújása a földből, vagy a majdani Mercedes szalon kirajzolódó kontúrjai.
Készült mindkét fél, részben papírra vetve a további együttműködés remélt irányait, sőt konkrétumait. Ezek között hangsúlyosan szóba került a bicikliút kivezetése a telephelyre. A cég szeretné, ha a telephelyet kettévágó, funkcióját vesztett út átsorolása után nem akadályozná a fejlesztéseket. Vállalná a Kft. a felhagyott szeméttelep gondozását is egyelőre öt évre, amennyiben napelemparkot helyezhetne ott el.

Szabó Tamás polgármester hangsúlyozta, hogy immár nem első körben járnak itt a képviselők, és ezt a folyamatot másutt is folytatják, erősítik a jövőben. Első körben a cég felvetéseinek többségét támogathatónak, de mindenképpen megvizsgálandónak minősítette.