Komplex tudásfejlesztés az Electrolux-nál

Több mint 25 millió forintos, az Új Széchényi Terv keretében elnyert vissza nem térítendő támogatással budapesti, jászberényi és nyíregyházi munkavállalóinak nyújtott képzéseket az Electrolux Lehel Kft.

Az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban kiírt Utunk a kiválósághoz a munkatársainkon át vezet elnevezésű projekt keretében háromszáz munkavállaló vett részt szakmai- vagy képesség fejlesztő képzésben 2014. október 8-a és 2015. október 31-e között.

A projekt keretében a vállalat stratégiai céljaihoz igazodva kommunikációs, vezetői, nyelvi, LEAN képzéseket, valamint stresszhelyzetek kezelésére irányuló önmenedzsmentet és tárgyalástechnikai ismereteket fejlesztő tréningeket tartottak. A programban szellemi, illetve fizikai dolgozók is részt vettek, a résztvevők körét a vállalati képzési stratégia mentén kialakított, egyéni fejlesztési tervek alapján határozták meg.

Az Electrolux Lehel Kft. filozófiájának egyik alappillére alkalmazottai magas szintű és hatékony képzése, folyamatos fejlesztése. A 2014 októberében indult képzési program éppen ezért a különböző üzleti igényekre, valamit az Electroluxnál kiemelten fontos kompetenciák fejlesztésére irányult. A programot az éves értékelések alapján alakították ki, így testre szabott egyéni és csoportos fejlesztések valósultak meg.