Jászsági kék hírek

Engedély nélkül vezetett. A Jászberényi Rendőrkapitányság járőrei 2015. december 21-én 12 óra 40 perckor Jászberény belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit. A rendőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a 33 éves férfit a hatóság korábban eltiltotta a járművezetéstől. A Jászberényi Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a jászberényi lakos ellen

Villanyáram nélkül, fűtetlen házban lakott napok óta az a neszűri férfi, aki 2016. január 10-én 12 óra 43 perckor telefonon kért segítséget a rendőrségtől. A bejelentő elmondta, hogy nagyon fázik, már a bútorait is eltüzelte, nincs tüzelője és napok óta nem evett. A Jászberényi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai azonnal beültették az átfázott, didergő férfit a szolgálati gépkocsijukba, hogy felmelegedhessen. A rendőrség felvette a kapcsolatot az illetékes önkormányzattal, ahol rögtön intézkedtek a férfi megsegítésére.

Közúti baleset. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2015. december 31-én 7 óra 18 perc körül Jászberény és Pusztamonostor között, a 32-es számú főút 22. kilométerszelvényében, ahol a rendelkezésre álló adatok szerint egy tehergépkocsi kerékpárost sodort el.

Köszönet a Polgárőröknek! Távol lakom a szülői háztól, és adódott olyan helyzet, hogy nem tudtam szüleimhez hazamenni, azonnal segítségre volt szükségük, ekkor hívtam fel régi ismerősömet Kocza Zoltánt a porteleki polgárőr szövetség vezetőjét és megkértem, hogy segítsen. Nem a kifogásokat kereste, már is autóba ült és ment szüleimhez. Volt más alkalom is, amikor telefonon nem értem el szüleimet mivel aggódtam, szintén a polgárőrökhöz fordultam. Régebben történt, hogy idegenek járták a tanyavilágot Jászberény környékén, ekkor is a portelki polgárőrök segítettek, több alkalommal nappal és éjszaka is végigjárták a tanyákat. Megnyugvás az idős embereknek, hiszen tudják, hogy vannak, akik figyelnek rájuk. (k. i. k.)

Tűzesetek. 2015. december 21-én kigyulladt egy lakókocsi Jászkisér külterületén. A tűzhöz perceken belül kiérkeztek a város önkormányzati tűzoltói, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. A helyszínről egy embert enyhe füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők.
2015. december 24-én kigyulladt és teljes egészében égett egy nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház Jászágón, a Rákóczi úton. A teljes egészében égő épület oltását a hatvani és a jászberényi hivatásos, valamint a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók kezdték meg. A ház lakója nem sérült meg az eset kapcsán.