Tűzoltók nyerték a tornát

Jászberényben tizenhét esztendőre tekint vissza az a hagyomány, hogy minden év végén teremlabdarúgó torna keretében búcsúztatják az óévet, az önkormányzat, a pedagógusok, a tűzoltók és a vállalkozók kispályás focicsapatai.

Úgy tűnt, hogy megszakad a népszerű sorozat, ám Sipos Zoltán önkormányzati képviselő kézbe kapta az ügyet. – Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen Szabó Tamás polgármester és a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. is az ügy mellé állt, sőt az Önkormányzat Humán Erőforrás Bizottsága is támogatta a rendezvényt, így nem ütközött akadályba a hagyomány folytatása. Sokat segített Verderber Gyula is, és így úgy érzem, hogy nagyon jó hangulatú focitornával búcsúztattuk a 2015-ös évet. – mondta Sipos Zoltán főszervező.

A mérkőző felek jól ismerték egymást mind a civil életből, mind a focipályáról, így igazi presztízscsaták zajlottak december 29-én, kedden 9 órától a mindenki által, „Hűtős” csarnokként ismert sportlétesítményben. Úgy tűnik a tűzoltók nem csak a dolgos hétköznapokon, hanem a focipályán is igen felkészültek voltak, hiszen mindenkit legyőzve nyerték meg a tornát. Mögöttük – sorrendben – a pedagógusok, az önkormányzat és a vállalkozók csapata végzett.
A hagyományokat követve az Évzáró torna ezúttal is a harmadik félidővel fejeződött be, amelyen szerény vacsora mellett, baráti beszélgetéssel tettek pontot a résztvevők a rendezvény végére. Az eszmecseréről annyi „kiszivárgott,” hogy a következő évben is műsorra tűzik a focitornát.