Fényszóró

Az értelmileg sérült gyermekek, fiatalok kulturális életének színvonalasabbá tételéért 1995. óta dolgozik a Fényszóró Kulturális Alapítvány. Az esélyegyenlőség az ép és sérült emberek közötti híd felépítésére törekszik. Számos rendezvényük volt már országszerte, melyet nagy sikerrel és szeretettel szerveztek meg.

A Fényszóró Kulturális Alapítvány 2015. december 3-án teljes teltházzal ünnepelte működésének huszadik évfordulóját a Fővárosi Nagycirkuszban. A Fogyatékkal Élők Világnapján, 12. alkalommal került sor erre a rendezvényre.

Ebben az évben iskolánk 3-4. osztályos tanulói is részt vehettek ezen a nemes rendezvényen, és ők is támogathatták jelenlétükkel az alapítvány céljait.

A műsorban láthattak fogyatékkal élők produkcióit, mazsoretteket, kerekes székes táncosokat, valamint a sztárvendégek műsorát. A jubileumi gála sztárvendégei ez alkalommal Szandi, Peter Sramek és az alapítvány elnök asszonya, Csepregi Éva volt. Természetesen a cirkuszi műsor sem maradhatott el, a második részben a Fővárosi Nagycirkusz több mint két órás Balance című színvonalas műsorát izgulhatták végig a gyerekek.

Tanulóink felejthetetlen élményekkel, életszemléletbeli tapasztalatokkal gazdagodva térhettek haza. A másság elfogadásának, tiszteletének gyönyörű példája volt ez a nap.

Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola alsós munkaközössége