Ráhangolódás kóruszenével

A karácsony közeledtével eltölt bennünket az örömteli várakozás érzése. A sütés-főzés, bevásárlás, ajándék készítés és beszerzés az ünnepi készülődés része, de a lelki ráhangolódásról sem szabad megfeledkezni.

Az elmúlt hétvége szombatján a Székely Mihály Kórus adventi hangversenye a koraesti órákban ezt a hangulatot teremtette meg az erre egyik legalkalmasabb helyszínen, a Szentkúti Templomban. Műsorukkal közelebb vittek gondolatban és hitben a Megváltó megszületésének csodájához, melynek beteljesülését felkészült, tiszta lélekkel, vidámsággal várjuk ezekben a napokban.

Greutter György atya arra biztatta a jelenlévőket, hogy az ünnepi órában a zene repítse a lelkeket a jóság és az igazságosság mezejére, és segítsen abban, hogy szívünket az Istenhez emeljük az előkészületekben.
A repertoárban felsorakoztatott egyházi és világi énekek Thormanné Husznay Mária vezényletével kétségkívül megteremtették a belső békességet, a lélek harmóniáját. Szinte megállították az idő kerekét, és valamennyien élvezhettük a csodálatos zenét, ami megnyugvást, örömet jelentett számunkra.

A szombati rendezvény az örömteli várakozás, a kóruséneklés nemzetközi ünnepe és Kodály Zoltánra való emlékezés is volt egyben. December második hétvégéje a kórusok világnapja, ilyenkor a világ minden földrészén énekesek sokasága zengi a dalt a békéért, a szabadságért, az egyenlő emberi jogokért, az emberhez méltó életért.

A közönséget megörvendeztető kórus előadását Turi Melinda énekművész, Farkasné Szőke Tünde zongoraművész és a Palotási János Zeneiskola ifjú növendékének hegedűjátéka gazdagította.