Edzőcserét hozott az újabb vereség

Jászberény kosárlabda csapata mindössze egy győzelmet aratott még a szezon kezdetén a Falco ellen. Azóta sorozatos vereséget követően az alakulat a táblázat végén kötött ki. December 13-án vasárnap este, az előttük álló MAFC ellen viszont már mindenki győzelemre számított.

Jól is kezdtek a fiúk, és a folytatás is rendben volt, így a kisszünetben 27-19 állt az eredményjelzőn. Azonban 44-33-nál megállt a gépezet, a fővárosiak pedig egyre nagyobb sebességre kapcsoltak, a második félidő kezdete után átvették a vezetést. Előnyük innen csak nőtt. JP-TOP COP Jászberény – MAFC 75-89
Forray Gábort, a JKSE edzőjét megviselte a vereség:  – Ezt a meccset az első félidőben eldönthettük volna. Most értetlenül állok azelőtt, hogy 10 pontos vezetésünk után 21 labdát eladtunk, majd rosszul védekeztünk. Nyilván az edzőé a felelősség, de ezzel együtt sem mondok le, hiszen végre akarom hajtani, amit elkezdtem. Persze a klub vezetése dönthet másképp.

Nos, két nap elteltével döntöttek is: – A Vezetőség közös megegyezéssel felmentette Forray Gábort a vezetőedzői feladatainak ellátása alól. A soron következő Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésre Lo Elhadji Malick fogja felkészíteni csapatunkat, bízva a sikeresebb szereplésben. Vezetés álláspontja azonban az is, hogy a vezetőedző cseréje önmagában nem elegendő az eredményesség javulásához. A játékosoknak is változtatni kell edzésmunkájukon, és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményükön. – olvasható többek között a közleményben.