Csángó Mikulás – hatodszor

Boldog gyermekarcok vették körül a Jászberényből és Jászkisérről érkezett adományozókat a gyimesfelsőloki kultúrházban. A korábban érkezett gyermekek segítettek bepakolni a sok szeretetet rejtő, szépen, igényesen becsomagolt dobozok sokaságát. Tíz órára minden elkészült ahhoz, hogy kezdetét vegye, immár hatodik alkalommal, a Csángó Mikulás ünnepsége.

Nagylelkűségből, szeretetből Jászberény, Jászkisér és az adományozó jász települések polgárai, civil szervezetei jelesre vizsgáztak. Megmutatták a jász emberek, hogy fontosnak tartják segíteni az ezeréves határ lábánál élő, magyarságukat hűen őrző csángó magyar gyermekeket. Az idei adományozók mellé állt Pócs János országgyűlési képviselő is.

201512170035.jpg

Szabó Tamás polgármester váratlanul közbejött elfoglaltsága miatt nem tudott idén részt venni az ünnepségen, de jókívánságait tolmácsolta kollegája, Tímár Zsombor László Gyimesfelsőlok polgármestere. Ezt követően Kocsán László, aki testvértelepülésünk Gyimesfelsőlok díszpolgára, köszöntötte a megjelenteket. A jászkiséri Lovas- és a Pendzsom Egyesület képviseletében jelenlévő Holló Zoltán egy nagy értékű fénymásoló-nyomtatót adott át Máté Zoltánnak, a Domokos Pál Péter Általános Iskola igazgatójának. A ruhaadományok átválogatásában, rendszerezésében a Jászberényi Hagyományőrző Együttes tagjai segítettek. Külön köszönet Fülöp Anikónak, aki háromszázharminc kiscsizmát varrt saját kezűleg a gyermekeknek. Kormos László vezetésével idén a Jászkerület Nonprofit Kft. játékos kedvű munkatársai egy mesés, vidám műsorral kedveskedtek a gyermekeknek. A gyermekek boldogan mondták egymásnak, hogy ismét az a Mikulás jött Jászberényből, akinek igazi a szakálla. Ő Zentai Zoltán, aki már harmadszor vállalta boldogan testvértelepülésünkön e nemes szerepet.

201512170037.jpg

Köszönetünket fejezzük ki a felsőloki kultúr igazgatójának, Bodor Tibornak, aki személyesen szervezte, intézte ott tartózkodásunk minden pillanatát. Nagyon-nagyon sokan segítettek, dolgoztak azért, hogy öröm legyen ez a nap idén is Gyimesfelsőlokon. Mint az elmúlt években, most is a meghatottságtól boldog könnyek üzenetét hoztuk, adjuk szívből karácsony alkalmából mindenkinek, aki hozzájárult a megvalósításhoz.

201512170038.jpg
Fotók: Kocsán Bercel