Az angyalok tekintete

Mielőtt a Hamza Múzeum bezárta kapuit egy rövidke téli szünetre, pénteken délután az év utolsó rendezvényeként karácsonyváró teadélutánt tartottak a múzeum Gyöngyösi úti épületében.

Az ünnepváró alkalomból sokan gyűltek össze, hogy kötetlen esti kikapcsolódás fényében, egy film közös megnézésével lélekben együtt készüljenek a szeretet ünnepére. Mindeközben a múzeum munkatársai arról sem feledkeztek meg, hogy apró figyelmességgel, kézzel készített textil angyalkákkal kedveskedjenek a vendégeknek. Mint azt a meghívóra választott mottó, „Karácsonyvárás Hamzával”, is híven tükrözte, Hamza Dezső Ákos filmrendező karácsonyváráshoz kapcsolódó filmjét, a Cantoria d’angelit, az Angyalok kórusát tekinthette meg a közönség.

201512170015.jpg

Mielőtt az Angyalok kórusa magával ragadta volna a figyelmet, Hamza D. Ákos filmes karrierjét és a Cantoria d’angeli keletkezési körülményeit, történetét Gattyán Adrienn Zóra művészettörténész ismertette a jelenlévőknek. A gondos kivitelezésnek köszönhetően a háttérben felállított paravánokon az angyalok tekintetéről készült képeket tekinthettük meg közelebbről, amelyek a filmben tovább pörögve kevéssé figyelhetők meg.

201512170016.jpg