Az egészséges életmódért

Nagy lehetőség előtt állnak a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola diákjai és tanárai, mivel az Erasmus programban kétéves pályázatot nyertünk, amelyet a Tempus Közalapítvány támogat. Közös projektünk témája az egészséges életmód.

A programban hét ország működik együtt: Spanyolország, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Lengyelország és Görögország. Az első projekttalálkozóra Lengyelországban, Lódz városában került sor november 2-7-ig, ahol négy diák, Beniczki Virág, Bolhuis Eleonóra, Gódor Dalma és Nagy Eszter valamint a program koordináló tanára, Antalné Mizsei Annamária és két kísérőtanár, Tóth Krisztina és Kozma József vett részt. Diákjaink előzetesen megismerkedtek egy Facebook csoporton keresztül a vendéglátó diákokkal, így szinte barátként üdvözölték egymást.

A családok szeretettel gondoskodtak róluk az egy hét alatt, és az angol nyelven történő kommunikáció sem okozott gondot. Az új barátokkal azóta is napi szinten tartják a kapcsolatot. A találkozón pontosítottuk a két év feladatait, megismerkedtünk egymás országaival az előzetesen létrehozott prezentációk keretében. Számos programon, vetélkedőn vettünk részt, ahol a diákjaink remekeltek kiváló nyelvtudásukkal és kreativitásukkal.
Megrendezésre került a logóverseny is, amelyre minden ország vitte a hazájában elkészített alkotását. Nagyon büszkék vagyunk, mivel ezt a versenyt megnyertük, így az általunk készített logó képviseli a programot két éven keresztül. Ebben köszönjük Nagy Tamás tanár úrnak a munkáját!

Sok munka, élmény, utazás és tapasztalat vár még ránk az előttünk álló két évben. Izgatottan készülünk a második találkozóra, amely Jászberényben lesz februárban. A tanév végén pedig irány Spanyolország!