Évzáró ünnepség az Olajágnál

Ünnepi hangulatban telt az Olajág-Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesületének rokkantak napi ünnepsége és évzáró rendezvénye.

Az Olajág-Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesülete november 24-én, 14 órakor tartotta évzáró rendezvényét a karácsonyi díszbe öltöztetett Ifjúsági Ház nagytermében.
A megjelenteket Somogyiné Lajkó Piroska, a civil szervezet önkéntes koordinátora köszöntötte. Számadásában elsőként az április 30-án tartott jubileumi ünnepségüket idézte fel, amikor bejegyzett egyesületük fennállásának 10. évfordulóját ülték. Megalakulásukkor célként tűzték ki „a Jászság területén élő mozgássérült emberek lehető legteljesebb egyenjogú társadalmi részvételének elősegítését, a mozgáskorlátozottak szociális rehabilitációs érdekeinek érvényesítését, védelmét, képviseletét és helyzetük javítását.” Az egyesületté válásig hosszú út vezetett, de megérte, hiszen így van lehetőségük pályázatok benyújtására. Ez idő alatt sokat fejlődtek és sokszínű programokat tudtak szervezni. Idén már ötödik alkalommal rendeztek esélyegyenlőségi napot kulturális műsorokkal, szűrőprogramokkal, gyermekprogramokkal és városnéző sétával. Tavasszal ellátogattak az Aggteleki Nemzeti Parkba, de kirándulást szerveztek többek között a Diósgyőri várba, a tiszaújvárosi fürdőbe, és az etyeki Korda Filmstúdióba is. Júniusban meglátogatták a Lehel Film-Színházat, ahol megnézhették a Mágnás Miskát. Az idei költségvetésükben több mint egymillió forintból gazdálkodhattak. Somogyiné Lajkó Piroska felhívta a figyelmet, hogy ügyfélfogadásuk február végéig szünetel, de sürgős ügyekben őt kereshetik telefonon.

Szatmári Antalné alpolgármester méltatta az egyesület gazdag programkínálatát és megköszönte Piroska áldozatos munkáját, aki a közösség mozgatórugója. „Elmondhatom, hogy Jászberény város egyik legjobban működő civil szervezete az Önöké.” Beszédét karácsonyi jókívánságaival zárta.

Az ünnepség további részében a jászárokszállási Görbe János Színkör utánpótlás csoportja nevettette meg a közönséget Az alkohol öl című darabjával. Az uzsonnát a Klapka iskola pincértanulói szolgálták föl, majd meglepetés műsorral és tombolasorsolással zárult a délután.