A Sport Legyen a Tied!

A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával idén áprilisban indított programot A Sport Legyen a Tied! szlogennel. A kezdeményezés fő célja, hogy növelje a sportágak utánpótlás-bázisát.

Ebbe a programba kapcsolódott be a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is, ahol december 1-én, kedden délelőtt volt az első foglalkozás. A megnyitón az iskola vezetése mellett megjelent Szatmári Antalné a város alpolgármester asszonya is, aki örömét fejezte ki, hogy Jászberény csatlakozhatott az országos programsorozathoz.

Dr. Soós Ádám, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai projekt menedzsere elmondta, hogy a program keretein belül – 500 millió forintos támogatási keretből – 10 sportági szakszövetség összesen több mint 1100 intézménybe helyez ki sportág specifikus eszközöket. Ennek kiszállítását, az év végéig ütemezetten valósítják majd meg. Az eszközcsomagban részesülő iskolák közül, országszerte 230 intézményben kerül megszervezésre, a sportágakat és sportegyesületeket bemutató esemény, így a diákok megismerhetik a lakóhelyük közelében fellelhető, aktív sportszervezeteket.

A délelőtt folyamán három sportág – kosárlabda, tenisz és asztalitenisz – volt napirenden. A nebulók képzett oktatók és edzők segítségével ismerkedhettek a három sportággal az intézmény tornatermében. A Keleti-régió szakmai menedzsere elmondta, hogy az Apponyi Iskola tenisz eszköz csomagot fog kapni. Részt vett az eseményen és segített a tenisz sport lényegének megismertetésében Sződi Szabolcs, utánpótlás edző a CO-OP Star teniszcsapatának tagja is. Ő örömmel konstatálta, hogy a tenisz is nagyobb nyilvánosságot kap ezáltal. Annak pedig kifejezetten örülne, ha csapata utánpótlása is biztosítva lenne e kezdeményezés által a közeljövőben.