Újraalakult a helyi Fidelitas

Múlt szerdán sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be a jászsági fiatalokat tömörítő Fidelitas újjá alakult jászberényi csoportjának vezetői.

A Fidesz ifjúsági szervezete 1996-ban alakult Fidelitas néven, melynek november 6-tól Jászberényben ismét működik helyi csoportja. Kitűzött céljaikról november 18-án Sas Richárd elnök tájékoztatta a helyi sajtó munkatársait, a volt Kőhídi gyógyszertár helyén működő képviselői irodában.

Egyik legfontosabb törekvésük a fiatalok megszólítása. Lehetőséget adnak az országot érintő fontos kérdések megvitatására – terveik szerint közéleti személyiségek részvételével –, segítséget nyújtanak a fiatalok problémáinak megoldására.
Szintén fontosnak tartják a karitatív tevékenységet is, például a Csángó Karácsony támogatását, vagy a bölcsőde részére az ajándékgyűjtést. Olyan megoldásokat keresnek, amelyek arra ösztönzik a pályakezdőket, hogy maradjanak Jászberényben, hiszen „a fiatalok jövője kiemelt fontosságú”. De­cember közepére Országház-látogatást terveznek, így betekintést nyerhetnek az ülés menetébe, az ott folyó vitákba és a döntéshozatal folyamatába. Felmérések szerint a fiatalok mindössze négy százalékát érdekli a politika, amin változtatni szeretnének. – Célunk volt egy olyan közösség létrehozása, akiket érdekel a közélet, a politika és el akarják mondani a véleményüket – fogalmazott az elnök.

Elképzeléseik szerint 2-3 havonta szeretnének majd összejöveteleket szervezni, tapasztalatokat cserélni, ötleteiket egymással megosztani. A lelkes fiatalokat tömörítő politikai szervezet pártoló tagja Balogh Donát, a 10. számú körzet egyéni képviselője, alelnökei Kozma Anett és Kovács-Lantos Erika, akik várják a politika iránt érdeklődő, tettre kész fiatalok jelentkezését.