Párizs fényei és dalai

Péntek este a békebeli Párizs franciásan könnyed atmoszférája járta át a Szikra Galériát, ahol ezúttal a száz éve született Edith Piafra emlékezve a zene nyújtott kulturális élményt.

Az emeleti terem igényesen rendezett díszletei között Pető Edina Fadette énekesnő dalokkal, szavakkal és képekkel vezetette végig a nézőket a világhírű művésznő sorszerű életútján. A kivetítőn megjelenő párizsi épületek fotói, a galériát sejtelmes félhomályba borító gyertyafény, az Eiffel-torony papírra vetett mása és az ezúttal csupán díszletként szereplő elmaradhatatlan tangóharmonika a fények városának illúzióját keltették. A metropolisz nevezetességeinek fotóit később a kivetítőn felváltották a Piaf életét megörökítő pillanatfelvételek. A kicsi Edith, amikor az utcán énekelt, a rongyos tini, a világhír pompájában lubickoló díva, a szerelmes lány, a csalódott nő, a drogoktól megnyomorított asszony. A felvillanó képekhez a fotók történetét is hallhattuk, megismerhettük Edith Piaf szomorú, ám mégis csodálatos históriáját. Az életrajzi regényt Piaf legismertebb dalainak magyar nyelvű előadásával színesítette az est előadója.

201511260021.jpg

A műsor főszervezője, Szikra Csilla lapunknak elmondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a közeljövőben szeretnék megismételni az előadást.