Programok Adventre

A Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai kedden reggel tartottak sajtótájékoztatót a helyi média munkatársainak közelgő ünnepi programjaikról és a könyvtár élén várható változásokról.

Tóth József, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője elsőként a sokak által várt döntését osztotta meg a helyi sajtó munkatársaival. A hamarosan anyai örömök elé néző Nagy Nikolett könyvtárvezető helyére Kovács Pétert, a cég programszervező munkatársát jelölte intézményvezetői pozícióba. Kiemelte, hogy belső erőforrások kihasználásával szerették volna kitölteni az űrt, míg Nagy Nikolett visszatér. Kovács Péter nyolc évig vezetett kistelepülési könyvtárat, de elmondása szerint a Jászberényi Városi Könyvtár vezetése új kihívás lesz számára. Reményét fejezte ki, hogy az eddig megkezdett felívelő munkát a jövőben is tudják majd folytatni. A nagyközönség számára a november 21-i, szombati ünnepségen mutatkozik majd be, melynek részleteit Nagy Nikolett ismertette – a könyvtár jubileumi programjairól előző számunkban olvashattak.

Nagy öröm a könyvtár háza táján, hogy kollégájukat, Boda Lászlónét Tündérkönyvtáros címmel jutalmazták, mely cím elnyerésére a gyermekolvasók jelölték.
A sajtótájékoztató második felében a gazdag adventi műsorokról Tóth József számolt be. Hagyományaikhoz híven, az adventi vasárnapokon gyermekmatinéval, gyertyagyújtással és ünnepi pódiummal várják a lakosságot a Szentháromság térre. Az ünnepi fények advent első vasárnapján, november 29-én gyúlnak majd ki, fényárba és ünnepi díszbe öltöztetve a belvárost. Az első három adventi vasárnapon vásárral várják a térre látogatókat, majd december 16-22-ig, naponta 10 és 20 óra között tárja ki kapuit a karácsonyi falu színes programokkal és vásárral, Jó Szívvel faházzal.

Idén már ötödik alkalommal készül adventi örömnaptár a könyvtárban. December 1. és 24. között minden nap kinyitnak egy adventi fiókkatalógust, a Szentháromság téren pedig a mesebeli házikó egy ablakát. Naponta újabb feladatot tartogatnak az érdeklődők számára, ezzel is hozzájárulva a karácsonyi készülődéshez, az ünnepre való hangolódáshoz. Újdonság, hogy az adventi házikó lakókkal népesül be, akikről december 19-én, 17 órakor derül majd csak ki, hogy kik is valójában.