Gól nélküli búcsú

A jászberényi futballcsapat előző meccsei gólgazdag mérkőzésekként jellemezhetők. November 15-én az őszi hazai zárómeccs nem ilyenre sikerült.

Az előző fordulóban a REAC otthonában sima ötöst rúgtak a fiúk, korábban pedig Cigándon 4-4 –es meccsen majdnem győzelem született. Mindezeket figyelembe véve minden játékos, csapatvezető a szurkolók meg főleg, sima győzelmet reméltek a kora délutáni találkozón. Annál is inkább, mert a Diósgyőr 2. számú gárdája szerényebb mutatókkal (10 pont hátránnyal) rendelkezett az eddig lejátszott meccsek alapján.

A szemerkélő esőben a megszokott létszámú szurkolótábor bízott abban, hogy a fázós hangulatot gólokkal teszik forróbbá a focisták. Mindezt azonban hiába várták, hiszen az első félidőben a kapuk alig kerültek veszélybe. Egy szomorú esetet viszont feljegyezhettünk az öltözőbe való vonulás előtt. Az utóbbi időben remek formát mutató Bálint Artúr vezette a labdát és egy rossz mozdulatot követően elterült a füvön, majd később a mentő a kórházba szállította.  
A második játékrészben már nagyobb sebességre kapcsoltak Ludasi Martinék. A borsodiaknak szinte helyzete sem volt, a JFC uralta a pályát, irányította a meccset. Többször is veszélyeztettek, de a vendégek kapuvédője mindannyiszor hatástalanította a lövéseket. Így gól nélkül ért véget az őszi szezon utolsó hazai mérkőzése.

Jászberényi FC – DVTK II 0-0

Bálint Artúr a mérkőzés után néhány órával már lakásán vette fel a telefont. Elmondta, hogy az első vizsgálatok nem mutattak törést, és egyelőre szalagszakadást sem állapítottak meg a térdében. Erre hétfőn a tüzetesebb orvosi vizsgálat ad majd választ. Mindenesetre ő már biztos, hogy nem szerepel szombaton – az utolsó játéknapon – Rákosmente labdarúgócsapatának vendégeként.