Rém jó Zoo-nap

A ködös, hűvös idő ellenére szép számmal látogattak el szombaton a Jászberényi Állat- és Növénykertbe, hogy részesei legyenek egy igazán szórakoztató tökös napnak.

A bejáratnál szalmabálákra halmozott tökök jelezték elsőként, hogy aki aznap átlépi a Jászberényi Állat- és Növénykert küszöbét, különleges, halloweeni hangulatú élményben lehet része. A sétányon elhelyezett csillagtökök pedig a jóságos boszorkányok tanyájához mutatták az utat, akik kalandos játékra invitálták a család apraját-nagyját.

A játékos vetélkedő egyes állomásait három csillagtökből épített torony jelezte, ahol a feladatlapon szereplő kérdések valamelyikére megtalálhatták a helyes választ.
A vidrák melletti füves területen a bátrabbak testi közelségbe kerülhettek a csótányokkal, de ügyességükről is számot adhattak. Amíg két kisfiú minél több almát, hagymát és répát próbált távolról bedobni a fonott kosárba, addig két kislány hangos kacajok közepette sütőtök bábokkal tekézett.

Déltől a vidrákkal vette kezdetét a nap fénypontja, a látványetetés. A gondozók kifaragott tökedényben szervírozták a finomabbnál finomabb falatokat az állatoknak. Ugyan a látványetetés jövő tavaszig szünetel, de november 14-től minden nap 11 órakor pingvinsétára várják a látogatókat. Sok kisgyermek örömére, akik számára egész évben várt alkalom a pápaszemes madárkákkal való találkozás.