Versenytáncosok a sportcsarnokban

Ifjú táncosok látványos és színvonalas bemutatóit láthattuk október 24-én, szombaton a Bercsényi úti Sportcsarnokban, a területi társastánc bajnokságon. A jászberényi klub, a Lehel-Melody TSE táncosai nagyon szép eredménnyel végeztek.

A Magyar Táncsport Szövetség Szabadidősport Kelet-magyarországi Területi Társastánc Bajnokságára 74 pár nevezett, akik tíz klubból érkeztek Debrecentől Kecskemétig. Jászberényben idén második alkalommal rendezték meg a táncversenyt. A megnyitón Molnár Anna táncpedagógus, a Lehel Melody TSE elnöke és művészeti vezetője köszöntötte a versenyzőket és nézőket a Bercsényi úti Sportcsarnokban.
A parkett szélén öt döntőbíró figyelte a fürge lépteket, a helyes testtartást és minden apró részletet. Molnár József Jászberényből, Török József Egerből, Várhegyiné Nagy Rózsa Budapestről, Móczó János Szegedről és Bíró Csaba Debrecenből érkezett a pontozók szerepébe.

Az egész napos verseny latin táncokkal indult, a legkisebbek előadásában, majd standard táncokkal folytatódott, végül formációkkal zárult a bajnokság.
A jászberényi Lehel Melody TSE táncosai igen szép eredménnyel végeztek. Ifjúsági korcsoportban, standard kategóriában Hoffer Lehel és Ivony Antónia a dobogó legfelső fokára állhattak, míg a második helyen Sebestyén Zsolt és Madarasi Emma, negyedik helyen Forgács Endre és Gyarmati Csenge, ötödik helyen pedig Gyarmati Zalán és Inges Ninetta végzett. Latin táncok kategóriában Hoffer Lehel és Török Rebeka negyedik helyen végeztek, míg Forgács Endre és Gyarmati Csenge a hatodik helyet szerezték meg. Junior korcsoportban Hoffer Lehel és Ivony Antónia hetedik helyezést értek el latin kategóriában, Kis-Csatári István és Ledacs Kis Letícia nyolcadik helyen végeztek standard kategóriában.

Gyermek korcsoportban a szolnoki Fazekas Dávid és Sólyom Eszter standard tánc kategóriában hatodik helyezést értek el. A haladóknál junior korcsoportban, standard tánc kategóriában Horti Máté és Cserta Fruzsina harmadikok lettek, Cseh Balázs és Apró Lilla negyedikek. Latin tánc kategóriában Cseh Balázs és Apró Lilla negyedik helyezést értek el, míg Horti Máté és Cserta Fruzsina ötödikek lettek. Ifjúsági korcsoportban standard és latin táncok kategóriában Kiss Bence és Papp Renáta a második helyen végeztek, Homonnai Bence és Orendás Luca pedig a harmadik helyen.

A formációs versenyen páros standard kategóriában a Lehel-Melody TSE táncosai második helyezést értek el a Kék Duna keringővel, az Agata tangóval pedig harmadikok lettek. Páros latin kategóriában a Moszkitó-jive-val másodikok, a Mamma Mia latin mix-szel harmadikok, a Bomba-samba-val pedig negyedikek lettek.