Páratlan tenisz siker

Örömmel számolhattunk be arról 2014-ben, hogy tenisz csapatunknak sikerült elérni a régóta kitűzött célját, azaz feljutottunk OB2-be.

Közel tíz év OB3-as szereplés után tudtuk, hogy az OB2 hatalmas szintugrás lesz, ezért  távoli célnak jelöltük meg a bennmaradást, amire előzetesen nem sok esélyt láttunk. Valószínűbbnek tűnt, hogy egy év OB2-es jutalom szereplés után ismét az OB3-ban folytatjuk.

Szerencsére az új kihívás, a bizonyítási vágy minden játékosunkból kihozta a maximumot, és intenzív edzés munka és edzőtáborok után sikerült elérni a célt. 2015-ben nehéz mérkőzéseket tudhattunk magunk mögött: Eger, Gyöngyös, Budaörs és Debrecen csapatai ellen kellett helyt állnunk, amelyekben jóval fiatalabb és magasabb szinten játszó csapattagok szerepeltek.

A tavaszi szezonban sikerült nyerni Budaörs ellen, majd ősszel Eger ellen is győztesként jöt-tünk le a teniszpályáról. Ezzel kiharcoltuk az ötödik helyezést, és egyben a bennmaradást is. A bajnokság folyamán a legnagyobb siker – és egyben kicsit csalódás is – a 2. helyezést elérő Gyöngyös elleni mérkőzésünk volt, melyen az egyéni meccseket követően, – döntetlen állás után – a párosokban 5 meccslabdánk is volt. Sajnos azonban a szerencse az esélyesebb csapat-nak kedvezett, így a mérkőzést nem mi nyertük, de ez az eredmény megmutatta, hogy helyünk van az OB2-ben. 

A Jászapáti VSE  tenisz csapata 2016-ban tehát, ismét az OB2 –es csapatbajnokságban szere-pelhet.