Bűnmegelőzési tanácsadás

Múlt keddi adatok szerint három nap alatt 229 regisztrált látogatója volt a Jászberényi Rendőrkapitányság Co-op Áruház átriumában felállított standjának, ahol bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődő állampolgárokat.

Körei-Nagy József rendőr ezredes, a Jászberényi Rendőrkapitányság vezetője október 27-én tájékoztatta a helyi sajtó munkatársait Házhoz megyünk! elnevezésű bűnmegelőzési programjukról a Co-op Áruház átriumában.
Az Országos Rendőr-főkapitányság szeptember 30-án hirdette meg a Házhoz megyünk! elnevezésű kampányát a lakosság vagyonbiztonsága érdekében. Megyénként három település vesz részt a programban, köztük Jászberény is. Céljuk, hogy visszaszorítsák a lakásbetörések, gépkocsi feltörések és kerékpárlopások számát, a sértett és leendő sértett lakosok tájékoztatásával.

A projekt több szervezet bevonásával valósul meg: az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., a Jászberényi Önkormányzati Rendészeti Szerv, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, valamint a polgárőrség képviselőinek részvételével.

2016 májusáig havonta egy héten keresztül várják az érdeklődőket az információs pontokon. Jászberényben múlt szerdán zárult le az első bűnmegelőzési tájékoztató hét, a tervek szerint legközelebb november 23 és 29 között várják a lakosokat a TESCO Áruházban. Körei-Nagy József az eddigi tapasztalatok alapján elmondta, hogy három nap alatt 229 regisztrált látogatója volt standjuknak, de ennél többen érdeklődtek. Céljuk a bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása. Fekete Miklós r. ezredes hozzátette, bízik abban, hogy akik megfordulnak az információs pultoknál, tovább adják az ott hallott tanácsokat másoknak is.