Szép könyvajándék Karácsonyra

Régi álmát váltja valóra a Jász Múzeum, amikor a Jász Múzeumért Alapítvány kiadásában megjelenteti a Jászberény anno…1850-1950 című képes albumát.

A kötet tulajdonképpen egy képes időutazásra invitálja olvasóit a város száz évet felölelő múltjában. A már rég elfeledett fotográfiák segítségével megidézhetjük Jászberény régi arcát: tereit, utcáit, épületeit, építményeit, a jeles személyeket, családokat, eseményeket. Ramis Antal 1970-es évek elején készített felvételei révén megismerhetjük városunk látképét a Szentkúti és Nagytemplom tornyából fotózva. Pollák Fülöp, Zsák Jenő felvételei pedig a város régi családjainak életébe engednek bepillantást. Az egykorú felvételek olyan történeteket mesélnek el számunkra, amelyek ma már csak az idősebb generáció emlékezetében élnek, de rendkívül tanulságosak lehetnek számunkra is.

A Jászberény anno…(1850-1950) című képes album A/4-es formátumban, kemény borítóval, színes kivitelben, mintegy 250 oldalon jelenik meg december elejére. Jó szívvel ajánljuk könyvünket minden érdeklődő szíves figyelmébe. Ugyanakkor karácsonyi ajándékként is ajánljuk minden korosztálynak ezt a fotográfiával írott képes „történelemkönyvet”.
A Jász Múzeumét Alapítvány a hagyományokhoz híven a könyvre most is előfizetőket vár.
A könyv előfizetési ára 4.200 Ft.  Előfizethető a Jász Múzeumban és az ívgyűjtőknél 2015. november 20-ig.

Hortiné dr. Bathó Edit
múzeumigazgató

A kötet média támogatója a Jászkürt Újság