Száraz Ferenc birkózó példája

Az elmúlt hétvégén rendezték Athénban a Veterán birkózó Világbajnokságot, amelyen Jászberény örökifjú birkózója, Száraz Ferenc a dobogó második fokára állhatott.

Nem könnyű út vezetett a döntőbe, előbb iráni, majd orosz ellenfeleket győzött le. Ezután következett a döntőbe jutásért való birkózása, egy nagyon szívós amerikai versenyzővel. Feri bácsi óriási csatában 6-5-re múlta felül tengerentúli ellenfelét és az esti döntőben küzdhetett az aranyéremért. Küzdött is derekasan, de a kilencszeres veterán világbajnok orosz versenyző már nagy falatnak bizonyult számára, így végül ismét a nagyon előkelő második helyen végzett.

Feri bácsi így négy év alatt zsinórban a negyedik világbajnoki érmét szerezte. Időrendben Budaörsön és Szarajevóban bronzot, Belgrádban és Arhénban ezüstöt. Az itthon maradt fiatal birkózók is mozgalmas hétvégén vannak túl. Szombaton (október 17.) Laky Levente ezüstérmet szerzett Orosházán a Diák I. Szabadfogású Rangsorversenyen a 69 kilósok között. Levente nagyon jó birkózással, két tusgyőzelemmel jutott döntőbe, ahol szoros meccsen szenvedett pontozásos vereséget törökszentmiklósi ellenfelétől.