Karácsonyra megújul a Lehel uszoda

Az október elején bezárt Jászberényi Lehel Uszoda több mint 200 millió forintból újul meg teljesen statikailag és energetikailag, valamint a belső terei is átalakulnak.

Szerdán reggel Szabó Tamás polgármester és Horgosi Zsolt, a JVV Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a helyi sajtó munkatársait a Jászberényi Lehel Uszodánál.
Az uszoda folyamatosan romló állapota már tavaly is felújításra szorult, de a faszerkezet rossz állapota a teljes cserét sürgette. Szabó Tamás polgármester elmondta, hogy a város szeptemberben értesült arról a pályázati lehetőségről, mellyel az évek óta problémákkal küzdő fedett uszodát a kormány segítségével felújíthatják. A pályázat meglévő uszodák rekonstrukcióját és energetikai irányú fejlesztését irányozta elő, s a Kormány döntése értelmében 166 millió forintot nyertek erre a célra, 20% önerő vállalása mellett. A kivitelező cég munkatársai már bontják a tetőszerkezetet, jövő héten pedig a fő tartószelemeneket is kiemelik, helyükre pedig erősebb elemek kerülnek. A polgármester hozzátette, hogy a teljes tetőszerkezet felújításán túl napelem- és hőszivattyús rendszert is kiépítenek. Becslések szerint ezzel az energetikai fejlesztéssel évente 2,6 millió forintot tudnak majd megtakarítani. Terveik között szerepel a medence fejlesztése és egyéb szolgáltatások kiépítése, a következő év/évek költségvetéseiből.

A kivitelezés részleteibe Horgosi Zsolt, a JVV Nonprofit Zrt. vezérigazgatója avatta be a médiát, s elmondta, hogy terveik szerint mintegy karácsonyi ajándékként szeretnék majd átadni a megújult uszodát a nagyközönség számára. Természetesen a szoros határidő teljesítése és a télbe forduló időjárás nem könnyíti meg a feladatukat, de a KEOP pályázatban előírt szoros dátumot be kell tartaniuk. Jelenleg az összekötő gerendákat bontják el, jövő héten pedig a tartószelemeneket is kiemelik és helyükre érkezik az új, vastagabb tartóelem. November végére szeretnék tető alá hozni az épületet, s azzal párhuzamosan telepítik a hőszivattyú rendszert, illetve a napelemeket is felhelyezik. Ezt követően végzik a belső munkálatokat, mely során kialakítanak egy nagyobb relaxációs, rekreációs teret, ahogy annak idején, a ’80-as évek elején befedett uszodában is volt. – Bízunk abban, hogy december végére befejezzük a munkálatokat. – mondta végezetül a vezérigazgató.

Az építkezés idején a belvárosi strandfürdő várja az úszni és kikapcsolódni vágyókat.