Elkezdődött a komposztálók kiszállítása

Elkezdődött Jászberény hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése projekt keretében a komposztálóedények kiosztása. Kedden, az első kertészeti eszközök elszállításánál a sajtó is jelen volt a J.V.V. Nonprofit Zrt. Jákóhalmi úti telepén.

Mielőtt Bóna Sándornak, az első edények elszállítójának szerződés aláírására sor került volna, Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester tájékoztatta a média munkatársait a projekt jelenlegi állásáról. Az alpolgármester kéri a városlakókat, hogy a gyorsabb átvétel érdekében az egy környéken lakók próbáljanak együttműködni, és egy teherautóra akár 8-10 darab komposztálóedényt felpakolva segítsék egymást az utcabeliek, a szomszédok. Akik a könnyű, ám jelentős méretű komposztálóedények elszállítását nem tudják megoldani, azokhoz előzetes egyeztetést követően a város kisteherautói elviszik az edényeket. Az átvételről, illetve majd a kért kiszállításokról levélben értesítik a lakosokat.

Hajnal-Nagy Gábor ezúton is felhívta a berényiek figyelmét arra, hogy még az igényelhető komposztálók mintegy háromnegyede szabad, ezért a polgármesteri hivatal portáján és a J.V.V. Nonprofit Zrt honlapján egyaránt lehet jelentkezni további igényléssel. Háztartásonként egy edény kérhető, ám amennyiben marad a kétezer darabból, úgy akár két darabot is kaphat az igénylő a város közigazgatási határain belül, tehát külterületi telekre is.