Itthon igen, Szegeden nem…

Jászberény kosárlabda csapata két meccset is játszott a múlt héten. Szerdán, hazai pályán a Szombathely ellen, szombaton pedig Szegeden.

A Falconál négy idegenlégiós is szerepelt a mi hármunkkal szemben. A mérkőzés folyamán kiderült, hogy ez csak helyenként jelentett problémát, összességében nem.
Az első negyed után, máris 11 egységnyi előnyt szereztünk, a nagyszünetre pedig Caffey Mike hármasának köszönhetően, 50-46 állt az eredményjelzőn.

A második  játékrész elején nagyon nehezen tudták Forray mester „fiai” semlegesíteni a Falco centerét, Wright Ryan-t a palánk alatt, így főleg a kanadai dobásaival és büntetőivel lopódzott a vendégcsapat közelebb, de a végén vastaps kísérte az első hazai győzelmet.

JP-TOP COP Jászberényi KSE – Falco KC Szombathely 99-91

Alig pihentek kosarasaink, hiszen szombaton este már, Szeged vendégei voltak. A Tisza-partiak szintén négy idegenlégióst tudtak csatasorba állítani, köztük az új centert, az amerikai Watkinst. Mindezek ellenére jól kezdett csapatunk, szoros meccsen az utolsó negyed elején már csak hét volt a differencia a szegediek javára. Ám itt megállt a tudomány, a vendéglátók szárnyra kaptak és nagyarányú győzelmet arattak. 

Naturtex-SZTE-Szedeák – JP-TOP COP Jászberény 91-67

Javításra szombaton, hazai pályán nyílik lehetőség Körmend ellen.