Időseinket köszöntöttük

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Eme alkalomból Jászberény Városi Önkormányzat is köszöntötte szépkorú polgárait pénteken késő délután az Ifjúsági Házban.

Az Ifjúsági Ház nagyterme teljesen megtelt az ünnepeltekkel, akiket a város vezetése nevében Szatmári Antalné üdvözölt, majd Kazsimér Nóra verssel kedveskedett az időseknek. „Jól megtelt már válladon az idő zsákja, Ősz hajadat tiszteletfény koronázza! Bölcsességed, emberséged, gyakorlatod, Jó példaként előttünk még most is ragyog…” Az alpolgármester asszony ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy annak az országnak, mely időseit nem tiszteli, nincs jövője. Ezért is fontos kifejezni hálánkat, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik köztünk töltik nyugdíjas éveiket, átadhatják tapasztalataikat, bölcsességüket az ifjabb nemzedékeknek. A megtisztelő gondolatokat követően a nemrégiben 80. születésnapját ünneplő Fehér Ödön cimbalomművész szólt szépkorú társaihoz, kiket csodálatos húros hangszerén előadott muzsikájával lepett meg.

A folytatásban a Jártató Ifjúsági Táncegyüttes néptáncos műsorában gyönyörködhetett a közönség. A szervezők vacsorával is készültek, az asztaloknál pörköltet szolgáltak fel, miközben Orbán Árpád zenélt szintetizátoron. Az estebédet követően Szabó Tamás polgármester fejezte ki az idős korosztály iránti tisztelet és megbecsülés fontosságát. Figyelnünk kell időseinkre, gondozzuk őket, oda kell fordulnunk hozzájuk, hogy elmondhassák problémáikat, vagy épp megosszák velünk véleményeiket, javaslataikat, melyeket a hosszú évek tudása és tapasztalata ihlet. Elmondta, a város vezetése az idősek érdekeit szem előtt tartva igyekszik fejlesztésekkel, intézkedésekkel a szépkorúak életminőségén javítani.
A rendezvény baráti beszélgetésekkel és tánccal zárult.