Eperjesi Nándor Emlékverseny

Október 10-én a Bercsényi úti Sportcsarnokban rendezték immár hetedik alkalommal, a Lehel Vezér ITF. Nemzetközi Taekwon-Do Kupát. A versenyt Eperjesi Nándor, a Jászberényi Sportegyesület taekwon-do szakosztályvezetője hozta létre. A rendezvény a januárban elhunyt sportvezető tiszteletére Eperjesi Nándor Emlékverseny is volt egyben.

A sportrendezvény megnyitóján Szatmári Antalné, Jászberény alpolgármester asszonya elmondta, hogy a város nagyon büszke Eperjesi Nándorra, és köszönetét fejezte ki, hogy emlékversennyé nyilvánították a rendezvényt. Nagy András Jászberény Önkormányzat Humán Erőforrás Bizottság elnöke pedig háláját és köszönetét fejezte ki a szakosztály vezetésének, a lelkes szülőknek és sportolóknak, hogy Eperjesi Nándor hagyatéka, szelleme alapján munkájukat továbbra is lelkesen végzik.
Majd a hangszóróktól hangos küzdőteret – egy percig – néma csend övezte.

Így emlékeztek a sportolók, a sportvezetők és a vendégek Eperjesi Nándorra, a taekwon-do harcművészek egyik legnagyobb mesterére.
Az önkormányzat támogatásával, a JSE Taekwon-Do szakosztályának rendezésében zajló versenyről Soós László szakosztályvezető elmondta, a versenyzők gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt kategóriában mérhették össze tudásukat. Ezúttal először a szokásos formagyakorlat és küzdelem mellett speciáltechnikai törésben is jelezhették részvételüket a karatékák. 

A résztvevő tíz külföldi nemzet mellett a magyar szövetség minden klubja jelen volt, összesen 260 sportoló. Köztük Szűcs Judit jásztelki versenyző – aki nem is oly rég a JSE színeiben lett EB 3. helyezett – hozta formáját és egy-egy arany-, és ezüstéremmel lett gazdagabb. Nem volt kisebb a berényiek öröme sem, hiszen az Európa Kupa győztes Virág Márton elsőségével együtt, 11 arany, 14 ezüst és 17 bronzérem boldog tulajdonosai lehettek.

Czeba Mihály a magyar Tradicionális ITF Taekwon-do Szövetség elnöke a verseny végén örömét fejezte ki, hogy a rekordnevezéssel és a verseny jó színvonalon történő lebonyolításával, méltóképpen emlékeztek meg Eperjesi Nándorról. Mindezeket szem előtt tartva, folytatni kívánják a hagyományokat. Mint elmondta ez minden versenyző érdeke, továbbá a rendező város is profitálhat belőle, hiszen az országhatáron túlra vitték és viszik Jászberény jó hírnevét.