Őszi portya a Bükkben

Szeptember utolsó hétvégéjén immár hagyományszerűen felkerekedett a 298. számú Lehel vezér cserkészcsapat apraja és nagyja, hogy a cserkészévet egy közös portyával kezdje meg a Bükkben.

Ki busszal, ki vonattal megérkezett az őszi színekben pompázó hegységbe, hogy aztán különböző utakat bejárva, találkozzanak a sok cserkészemléket őrző nagyvisnyói faházaknál. Pénteken a csapat két idősebb raja Miskolcon éjszakázott, ahol lehetőségük nyílt az egyetemen a kutatók éjszakáján részt venni, és a túra fizikai erőpróbái előtt szellemiekben is gazdagodni.

A kihívások másnap sem kerülték el az Ördögszekér raj és a Mo-raj cserkészeit, akik ázva – fázva, de a kisvasúton erőt gyűjtve, az esőnél is kitartóbban és jókedvűen túráztak el a Garadna-völgyből Nagyvisnyóra. A Rosszcsont raj és a Csodaszarvasok, akik már péntek este megérkeztek a jól ismert és szeretett faházakhoz, játékokkal, énekléssel várták a nagyokat. Ők kevesebbet áztak és túráztak, helyette cserkészélményeket gyűjtöttek az erdő élőlényeiről.

A finom vacsora előtt különleges expón vehettek részt a cserkészek, ugyanis idén először a gyerekek előtt álló külön próbákat egy helyen felvonultattuk, hogy mindenki érdeklődése szerint válogathasson, mi az a cserkésztudás, amiben szeretne elmélyedni az idén. Zenész, szakács, rádiós, túlélő, gombász, horgász, mesterlövész és még sok-sok érdekes terület várja a cserkészeket.

Az esti gyertyafénynél játszott vidám játékok megkoronázták a napot, az éjjeli őrség vigyázó szemeit magunkon tudva, bár fáradtan, de elégedetten bújtunk hálózsákunkba. Reggelre a nap is kisütött, így a pakolás is vidámabban ment. Miután a Jóistennek hálát adtunk a közösen eltöltött napokért, zászlónkat levonva búcsúztunk a táborhelytől, a hegyektől, hogy élményeinkről majd büszkén meséljünk odahaza.