Nem volt esélyünk az Olaj ellen

Megkezdődött a küzdelemsorozat a kosárlabda bajnokság elit osztályában is. Városunk csapata a toronymagasan esélyes, többszörös bajnok és kupagyőztes Szolnok vendégeként kezdte a szezont.

Bizonyára egyetlen jászberényi szurkoló sem gondolta, hogy nagy meglepetést okoznak kosarasaink az Olaj otthonában, hanem tisztes helytállást gondoltunk. Ez az első két etap alapján igazolódni is látszott, hiszen nyolcpontos előnnyel (36-28) cseréltek térfelet a küzdő felek.

A második játékrészben az idegenlégiósokkal teletűzdelt Olaj rákapcsolt és eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó negyedet ugyan megnyerték Dramicsaninék, de ezzel együtt is sima szolnoki győzelem született az őszi szezon első játéknapján.

Szolnoki Olaj KK – JP-TOP COP Jászberényi KSE 81–62

Érvényesült tehát a papírforma Szolnokon. Mindezt érzékelve Forray Gábor mindenkinek játéklehetőséget adott a mérkőzés folyamán. Ez a meccs arra is választ adott, hogy azokon a találkozókon, ahol háromnál több idegenlégiós kap lehetőséget az ellenfélnél, igen nehéz dolgunk lesz.

Hétközi forduló is lesz, mégpedig szerdán (lapzárta után) 19 órai kezdettel a Falco ellen hazai pályán. Szombaton pedig Szegedre utaznak Forray Gáborék.