Áldva legyen szent nevük!

Jászberényben a Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében az aradi vértanúk tiszteletére létesített emlékfasornál gyűltek össze az emlékezők kedden kora este.

Az 1848-49-es Szabadságharc tragikus végét jelentő világosi fegyverletétel után a kegyetlen megtorlás időszaka következett. Aradon a magyar honvédsereg tizenhárom tábornoka, Pesten Gróf Batthyány Lajos első magyar miniszterelnök szenvedett mártírhalált. Október 6-án rájuk és a névtelenségben maradt sokakra emlékezett az ország.

A jászberényi ünneplők sorában Bolla János, az egyesület elnöke külön köszöntötte Szabó Tamás polgármestert, Szatmári Antalné és Hajnal-Nagy Gábor alpolgármestereket, Talált József regnáló, valamint Nagy Albert és Tamás Zoltán emeritus jászkapitányokat.
Bolla János felelevenítette a sorsdöntő történelmi eseményt, majd a Hortiné dr. Bathó Edit által vezetett Jászsági Hagyományőrző Egylet méltó emlékműsorral rótta le kegyeletét a hősök előtt. A Polgármesteri Hivatal, a Jászsági Hagyományőrző Egylet, a Városvédő és Szépítő Egyesület, a Jász Múzeum képviselői, valamint Talált József  a tiszteletadás koszorúit helyezték el az emlékkőnél.