A bevándorlás mindenkit érint

Október első csütörtökén Pócs János, a Jászság parlamenti képviselője irodájában sajtótájékoztatót tartott a bevándorlásról.

Pócs János tájékoztatója elején elmondta, hogy a bevándorlás nem légből kapott, hanem valós veszély, ami súlyos napi problémává vált. A Jászságban egyelőre nem látni migránsokat, azonban ha ez az immár több százezer embert érintő népvándorlás nem áll le, a folyamat mindenkit érzékenyen fog érinteni. Részben úgy, hogy egy migráns napi ellátása ötezer forintba kerül, részben úgy, hogy ha az unió ránk erőltetné a kvótát, akkor országon belül is szét kellene osztani a bevándorlókat. A folyamatot pedig az évszak, a rossz idő sem látszik lassítani, milliók dönthetnek úgy, hogy elindulnak Európába.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a kormány – ahogy az IMF hitel idő előtti visszafizetésekor és a devizahitelesek megsegítésénél – ezúttal is előrelátó volt. Megépíttette a kerítést, szigorította a Büntető Törvénykönyvet az embercsempészek és a határzárat megsértők esetében, ami börtönnel és kiutasítással kellőképpen elrettentő lehet. Plasztikusan úgy fogalmazott, hogy a családunkat meglátogató vendég is bejelentkezik és nem váratlanul, éjszaka rúgja ránk az ajtót. Most ez történik.
Magyarországot jogszerű kiállásáért méltánytalan támadás érte és éri. Egymás között az uniós kormányfők közül egyre többen elismerik a magyar kormány erőfeszítéseit. A bajor miniszterelnök pedig nyilvánosan kijelentette, hogy megköszönik még sokan Orbán Viktornak, amit most tesz. Végezetül leszögezte, ez olyan súlyú nemzeti és európai ügy, hogy a hazai ellenzék politikai haszonszerzésből következő támadásai ép ésszel megmagyarázhatatlanok.

A hazai belpolitika ebben az ügyben kettészakadt: a kormány a bevándorlásról idejekorán tartott konzultáció több mint egymillió válaszadójának a felhatalmazásával a határok, a nemzet identitásának megvédéséért küzd. Az ellenzék egyik része teljesen bevándorló párti, a másik része pedig szavakban bevándorlás ellenes, de elvei között az iszlám dicsőítése nem is olyan régen nagy nyilvánosság előtt hangsúlyosan szerepelt.
Pócs János arra is kitért, hogy a rendőrség tisztelete megnőtt az emberek között, akik látják, hogy nem csak „bírságolni tudnak”, de a határokat is önfeláldozóan védik. Az ott szolgálatot teljesítők pedig a Jászságból is érkeztek, így az itt maradt állományra is nagyobb teher hárul a közbiztonság fenntartása érdekében.