Kincsvadászaton

Szombat délelőtt használt gyermekholmik garmadája várta az érdeklődőket a XVI. Gyermekvilág börzén, ahol egyedi ruhák és játékok találtak új gazdára.

A mai világban nincsenek könnyű helyzetben a gyermeket vállaló szülők, hiszen iparágak épülnek a legkisebbek vélt vagy valós szükségleteit kielégítő termékek és szolgáltatások termelésére.  Kezdő szülőként könnyen el lehet csábulni egy-egy drága darabra, de idővel minden pénztárca kiürül. A szemfüles anyukák sokat spórolhatnak, ha csemetéjük használati tárgyait használtan veszik meg.

Jászberényben évente többször szerveznek börzéket városunkban, legutóbb szombaton lepték el az Ifjúsági Ház nagytermét a ruháktól, játékoktól roskadozó asztalok és az azokat körülvevő vásárlók. Ilyenkor igazi kincsekre, egyedi darabokra bukkanhatunk a bolti árak töredékéért. S amíg ez a szülőknek kincsvadászat, addig a velük tartó gyermekeknek unalmas és fárasztó huzavona.

Nekik kedveztek a szervezők foglalkoztató- és játszósarokkal, ahol többek között rajzolhattak, hajtogathattak két fogócska között.