Meglepték az újpestiek a JFC-t

A múlt heti kiütéses győzelem bizonyára jó hatással volt a nézőkre, hiszen nagyon sokan kilátogattak az elmúlt hétvégi focimeccsre. Természetesen mindenki újabb győzelemre számított, ugyanis a fővárosiak mindössze két pontot gyűjtöttek eddig. Most sajnos egyből hármat.

Már az összeállításból látható volt, hogy az NB I szünete miatt több játékos is „visszajátszik” a nagycsapatból a vendégeknél, azaz mindenképpen javítani szeretnének eddigi mérlegükön. Ennek már a meccs elején hangot is adtak, amikor csatáruk már csak Miski Zoltánnal állt szemben, aki óriási bravúrral mentett. Még egy eset borzolta a hazai kedélyeket, hiszen Litkei Barnát sérülés miatt már a 17. percben le kellett cserélni. (Szerencsére sérülése nem jelent hosszabb kiesést.) A játék nagyjából kiegyenlített volt, de a veszélyesebb támadásokat a fővárosiak vezették. Az egyik ilyen aztán mattolta is a berényi alakulatot. Egy kapu elé berúgott szögletnél a lecsorgó labdát Paulik Ádám kotorta a JFC kapujába, 0-1. Szerencsére Kiss Károlyék nem estek kétségbe és ők is fokozták a támadások számát. Az egyik ilyennél Nicsenko szorongatott helyzetből az ötösről fejelt fölé. Majd később úgy 14-15 méterről lőtt kapura, de ezt meg Banai Dávid ártalmatlanította. Még egy helyzet fűződik Nicsenko nevéhez. Remekül ugrott ki, de a védője az utolsó pillanatban becsúszva szerelte.

A 2. játékrész kezdetekor Tóth Attila és Szilágyi Norbert váltotta Bálint Artúrt és Ludasi Martint. Akkor még senki sem gondolta, hogy a kettős csere, nagyon merész húzás volt, hiszen az amúgy jól mozgó Szilágyi kb. 10 perc elteltével lesántikál a pályáról. (Sajnos korábbi sérülése újult ki, valószínű hosszabb pihenő vár rá.) A többiek becsületére legyen mondva, hogy 10 fővel is partiban maradtak. Sőt több helyzetük is adódott. Először Tóth Attila, majd Tisza Kálmán veszélyeztetett. Később Nicsenkot akadályozták meg kapura lövésben majd Tóth Attila nagyszerű beadását vágták ki a fővárosi védők. Ulviczki is próbálkozott, de kapáslövését védte az újpesti kapus, így az eredmény már nem változott.

Jászberényi FC – Újpest FC II. 0-1.

Úgy tűnik a fiúk Nyírbátor ellen ellőtték az összes puskaporukat, hiszen vasárnap délután nem találtak a kapuba. Semmi nem sikerült, több hiba csúszott a gépezetbe, de ezzel együtt sincs ok az elkeseredésre, hiszen a bajnokság elején vagyunk. Javítani már akár szombaton lehet Tiszaújvárosban. A JFC az 5. helyen várja a 7. fordulót.