Szorgalmasan készülnek a röplabdás lányok

Augusztus 17-én megkezdte a felkészülést a következő idényre a Jászberényi Röplabda Klub. A több érkezővel felálló berényi gárda edzői és játékosai számára immár hivatalosan is befejeződött a nyári pihenő időszaka, így kíváncsiak voltunk, milyenek az első benyomásai a közös munkáról Deme Gábornak, a JRK vezetőedzőjének.

– Mit látott a lányokon, mennyire várták az edzéseket, a közös gyakorlatokat?
– Láttam egyfajta várakozást a szemekben, de amikor én voltam profi sportoló, az alapozást nem igazán vártam. Sokkal inkább azt, hogy mikor kezdődik a szezon, illetve mikor lesznek az edzőmeccsek. Ennek megfelelően jöttek a lányok is, és nem csalódtak, mert ezen a héten röplabdát nem láttak és nagyon keményen dolgoztak.

– Mennyiben alakult másként a felkészülési időszak első hete, mint tavaly ilyenkor, így, hogy erőnléti edzőként immár Csirke Dávid is az edzői stáb tagja?   
Azt gondolom, teljesen más felkészítés az én részemről is és Dávid személyében is egy teljesen más koncepció érkezett. Majd az idő eldönti, hogy ez jó-e, vagy nem.

– Elégedett a röplabdázóink motiváltságával és teljesítményével?
Teljes erőbedobással dolgozik a csapat, Dávid kellően kemény és nem hagyja a lazsálást, s természetesen én is ott vagyok. Meglátásom szerint mindenki a maximumot hozza ki magából.

– Milyen munka zajlik a tréningeken?
Az első hét mindenképp az erő és állóképesség fejlesztése jegyében zajlott, s a röplabdához kellő dolgokat erősíti Dávid annak érdekében, hogy amikor a labdához jutunk, minél kevesebb sérülés legyen és, hogy hosszabb távon is legyen ereje a lányoknak.

– Még nem sok ideje készül közösen az együttes, mégis, mit gondol arról, hogyan illeszkedtek be az új érkezők, milyen a csapatszellem?
Valóban rövid idő telt el, de megállapítható, hogy Borsos Lili, Bleicher Nóri és Bertók Betti személyében olyan lányok jöttek, akik jól tudnak kapcsolatot teremteni, úgyhogy ez nagyon gyorsan sikerült. A többiek pedig jól fogadták a friss igazolásokat, így csak remélni tudom, hogy jobb lesz a csapategység, mint a tavalyi volt.

– Mi jellemzi majd az felkészülés további részét?
Jövő szombaton már edzésünk lesz, vasárnap pedig pihenő. Ezt folytatjuk mindaddig, amíg el nem kezdődik az idény. Már most két tornán való részvételünk biztos: a hazai és a gödöllői, s még egy tornára szeretnénk eljutni.