Állatkertek éjszakája

Augusztus utolsó péntekén, 28-án rendezték meg országszerte az Állatkertek Éjszakáját, melynek programjaihoz a Jászberényi Állat- és Növénykert immár negyedik alkalommal, idén is csatlakozott.

Hagyomány, hogy ilyenkor esti látványetetésekkel és a legtöbbünk számára ritkán látott és szinte megközelíthetetlen állatok simogatójával és más szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket. Az állatkert este fél nyolckor nyitotta meg kapuit és kelt életre az évek óta egyre népszerűbb rendezvény látogatói előtt. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szervezők számítottak arra, hogy roham indul majd a különleges éjszakai programra, így két pénztárnál fogadták a rendezvényre érkezőket, hogy minél hamarabb bebocsájtást nyerjenek az állatkertbe, mely a közelgő telihold fényében még sejtelmesebbnek tűnhetett.

A bejáratnál ugrálóvár várta a gyermekeket, de sokan álltak sorba a canopy pályánál, a mászófalnál és az arcfestő sátoránál is. A kifutókon a gondozók kis- és nagyragadozók etetését mutatták be az egyedekre jellemző tulajdonságok, érdekességek információgazdag tájékoztatása kíséretében, úgy, hogy közben a közönséget is bevonták az finom falatok osztásába.

Az érdeklődés egyik legizgalmasabb színfoltjának a kígyóbemutató ígérkezett. Többszörös körbe tömörülve igyekezett mindenki kielégíteni kíváncsiságát a kígyókkal kapcsolatban. Vállalkozó kedvű lurkókból nem volt hiány, mikor a földön félkörben helyet foglalva lehetett vállalkozni arra, hogy egy tigrispiton kússzon végig a lábukon. Csak pár lépéssel kellett arrébb menni, hogy valaki kézzel fogható élménnyel gazdagodjon a rovarok világából, sündisznót, tatut simogasson, vagy épp elmerüljön az állati koponyák és a kiállított állatbőrök vizslatásában.