A név új, a feladatok változatlanok

Szeptember elsején reggel új néven, Szent István Sport Általános Iskola és Gimnáziumként nyitotta meg kapuit a 2015/16-os tanév diákjai számára a gyakorlóiskola.

Az intézmény megváltozott neve az iskola életében a nyár folyamán bekövetkezett változásokra utal. „Tizenöt év után változott a fenntartó személye, szeptember 1-től a Szent István Egyetem után a Klebersberg Intézményfenntartó Szolnoki Tankerülete vette át az iskola fenntartását és működtetését” – tájékoztatta a tanévnyitón megjelent diákokat és szülőket Pomázi Imréné igazgató asszony. Az átvétel Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató és munkatársai közreműködésével zökkenőmentesen zajlott. Az igazgatónő reményét fejezte ki, hogy a további együttműködés az iskola eredményességét és sikerességét szolgálja majd. Továbbá tájékoztatott, hogy a fenntartóváltás nem jelent változást az intézmény szerkezetében és ellátott feladataiban. A főiskolával igyekeznek együttműködő kapcsolatot ápolni, hiszen a tanító szakos hallgatók gyakorlati képzése továbbra is az iskolában zajlik majd.

Pomázi Imréné beszámolt az iskola szervezésében megrendezett nyári programokról, valamint az épületben végrehajtott fejlesztésekről, felújítási munkálatokról, majd köszöntötte a tantestülethez az elmúlt hetekben csatlakozott kollégákat és természetesen az iskola küszöbét először átlépő diákokat.

Az intézmény pedagógusai öt helyszínen rendeztek tábort az idén, hogy a diákok kipihenjék a tanulás fáradalmait, ugyanakkor aktívan és hasznosan tölthessék a nyári szabadság heteit. Tiszafüreden öko tábor, a Balaton partján aktív pihenés, a sporttáborban rengeteg mozgás és kézműveskedés, a képzőművészeti táborban alkotó munka, az orfűi edzőtáborban a következő versenyszezonra való felkészülési edzések várták a gyerekeket.
Az épületben történt felújításokról is tájékoztatta a megjelenteket az igazgató asszony. A nyár folyamán az elsőosztályos tantermek, valamint a mosdók tisztasági festését végezték el. Az osztálytermek a szülői munkaközösség tagjai és a diákok segítségével  is szépültek az elmúlt napokban. A rendkívül rossz állapotú tető szigetelési munkálatai a napokban megkezdődnek.

Az iskolába a közelmúltban négy új pedagógus érkezett, akik az alsó, felső tagozaton és a gimnáziumban is tanítanak majd. A tanintézmény sikerességét mutatja, hogy évek óta három első osztály tud indulni, a gimnáziumban pedig az idén 32 diák kezdi meg tanulmányait. Ez évben a tavalyinál is magasabb tanulói létszámmal, 28 osztályban 716 diák kezdte el a munkát a tanévnyitó napján.