Anyukák a pályán

A Városi Sportpályára invitáltak bemutatkozó beszélgetésre azok a lányok, asszonyok, akik közel húszéves kihagyás után, most újra visszatértek sportjukhoz, ami tizenéves koruk mindennapjait jelentette.

A városlakók közül biztosan sokan emlékeznek arra, hogy Berénynek a kilencvenes években Turcsányi Edit vezetésével létezett egy sikeres ifjúsági kézilabdacsapata. Akkoriban a Lehel Ifi csapat lányai sorra nyerték a bajnokságokat és az egyesületnek népes szurkolótábora is volt. Az évek előrehaladtával azonban, ahogy ez természetes, a lányokból asszonyok lettek, gyerekeket szültek, a versenysport pedig egyre hátrébb szorult az életükben. A csapat feloszlott, de a kézilabda szeretete mindannyiuk lelkébe beleivódott, a rendszeres mozgás igénye idővel egyre többükben újra előtérbe került.

Négy évvel ezelőtt a játékosok egy része újra elkezdett edzeni, akkor még vidéken. Ez év nyarán már a Szántai-kert adott otthont az időközben egyre több társsal kiegészült kézilabdás csapat edzéseinek. Felvetődött az ötlet, hogy felkeresik egykori edzőjüket, Turcsányi Editet vegye ismét kézbe az irányításukat, és hozzanak létre valódi egyesületet – meséli Bereczkiné Misovits Éva, régi-új játékos.

A mintegy húsz főből álló régi-új csapat Jászberényi Női Kézilabda Egyesület néven jegyzi magát Berény sportpalettáján. A heti három erőnléti edzés máris meghozta gyümölcsét, ugyanis a múlt hónapban rendezett jászboldogházi strand-kézilabdabajnokság, a Happy Cap Cupa büszke győztesei a lányok. A csapat céljai között szerepel a város kézilabdasportjának újbóli felvirágoztatása. Ennek kiváló kezdőlépése a megyei bajnokságon való részvétel, melyre az egyesület meghívást nyert. A szűkös anyagi keretek egyelőre korlátozzák a lányok szereplését, de bíznak benne, hogy pályázati források igénybevételével, a TAO kiaknázásával, valamint szponzorok támogatásával színvonalas játékkal színesíthetik a város sportéletét.

A lányok elmondták, hogy a csapattagok szinte valamennyien többgyermekes anyukák. A rendszeres sportnak köszönhető egészséges életmóddal, a mozgás öröme okozta optimizmusukkal, a szabadidő hasznos eltöltésével, sikereikkel és kitartásukkal szeretnének példát mutatni családjuknak is, mindamellett, hogy várják a város valamennyi kézilabda-szerető szurkolóját meccseikre.