In Memoriam Bányai János

Ismét eltávozott egy sportember, aki sokat tett Jászberény labdarúgásért. 1962-ben városunk ifjúsági csapatából a szombathelyi Sabariába került, amely az NB II. Nyugati csoportjában szerepelt.
A labdarúgással párhuzamosan közép- és felsőfokú tanulmányokat folytatott a Vas megyei városban. 1969-ben tért vissza Jászberénybe és az akkori NB II. élcsoportjába tartozó Lehel finompengéjű csatára lett Bíró István edző kezei alatt. Látott a pályán és labdáinak szeme volt. Hat éven át játszott a Lehelben, miközben edzői és sportvezetői képesítéseket szerzett. Előbb a fiataloknál edzősködött, majd később Jászfényszarun próbált szerencsét. Később visszatért sikerei színterére és volt futballcsapata technikai vezetőjeként munkálkodott éveken át.
A civil életben, a Hűtőgépgyárban a gyártás egyik művezetője, majd a nagyon sikeres jászberényi Trend nagyüzem egyik alapítója és tulajdonosa volt.
Halála teljesen váratlanul ért mindenkit, mert a legutolsó időkig minden hazai és idegenbeli mérkőzés nézője volt. Mindannyian a labdarúgás igazi szakértőjeként tartottuk számon. Nagyszámú tisztelői előtt július 22-én, a Fehértói temetőben kísértük utolsó útjára. Bányai János 68 éves volt.
Hoffer András