Zajlik az élet a Neszűrben

Köztudomású, hogy a Neszűr nagy része elvadult, gazos, gyomtenger. Van azért néhány parcella, amely gondozott, termelés folyik rajta. Ezek közül is kitűnik Cserta Károly, Karcsi bácsi telke a 2. dűlőben, ahol mintaszerű gazdálkodás folyik.

Az ő földjén egy szál gyom sincs, igaz meg is dolgozik érte. Olykor még a szomszédok területére is átmegy kaszával, kapával irtani a gyomot, hogy ne terjedjen át az ő földjére. Örömmel dolgozik, de néha üröm is vegyül az örömbe, amikor a gondosan elgereblyézett földön illetéktelen behatolók nyomára bukkan.

A múlt héten viszont a „látogató” már lopott is. Először húsz paprikapalántát és néhány csapot vitt el, de két nap múlva már tizenkét csapot szerelt le a tolvaj tönkretéve a jól kialakított öntöző berendezést. Még a föld alatti vezetéket is kiszakította. A tettes a csapok feltételezhetően „fekete” eladásából néhány száz forinthoz juthatott, Karcsi bácsi kára viszont jelentős, nem beszélve a bosszúságról. Egy hét alatt két lopás azért már sok. Be is jelentette az esetet a rendőrségnek. Felvételre került a jegyzőkönyv. Sajnos az ilyen bejelentések története gyakran úgy folytatódik, hogy egy hónap múlva a sértett határozatot kap az eredménytelen nyomozás lezárásáról. Csak remélni lehet, hogy a fenti esetben eredményes lesz a nyomozás és a tolvaj megbűnhődik.