Elismerések és előléptetések az egészségügyben

Az anyák megmentője, Semmelweis Ignác születése napján az egészségügyben dolgozók áldozatos tevékenységét ismerjük el. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban ünnepi műsorral, kitüntetések átadásával, előléptetések kihirdetésével köszöntötték a dolgozókat ezen alkalomból kedden délután.

Dr. Csiki Zoltán főigazgató köszöntötte a kollégákat, és az önkormányzat részéről megjelenteket. Külön kiemelte, hogy a városvezetés támogatására az intézmény mind anyagi, mind szellemi vonatkozásban mindenkor számíthat. „A jeles nap alkalmat ad arra, hogy visszatekintsünk az elmúlt időszak történéseire. Mindnyájunk számára egyik legfontosabb esemény az, hogy hosszas küzdelem után egy működőképes CT berendezést sikerült beüzemelni és megszerezni rá az OEP finanszírozást. Az itt dolgozók és a betegeink számára is a gyógyítás szempontjából nagy előrelépés az eszköz az ultrahangos készülékkel és az egyéb hamarosan üzembe helyezhető digitális kellékekkel együtt” – hangsúlyozta a főigazgató.
Szatmári Antalné alpolgármester asszony a város nevében köszöntötte az egészségügyben munkálkodókat. „Ünnepeljük az önök kitartását, munkabírását és ünnepeljük az önök elhivatottságát, azt, hogy erőt, hitet adnak a betegeknek. Ezen a napon emlékezünk Semmelweis Ignácra és az ebben a kórházban dolgozó nagy tiszteletnek örvendő dr. Figus Albertra, aki mindannyiunk példaképe lehet. Erőt meríthetünk a munkájából és abból a hivatástudatból, amit nyújtott, úgy a dolgozóknak, mint a betegeknek. ”

A műsor ünnepi beszédét dr. Varga Zsolt osztályvezető főorvos tartotta. Szépirodalmi részletekkel gazdagított előadásában emlékeztetett arra, hogy a születés pillanatai, az anyák ajkán gyémántokká csiszolódott altatók, mondókák meghatározóak, életünk s kultúránk fájának gyökerei. A majd kétszáz éve született anyák megmentőjének, tudós-orvosnak születésnapja, példás munkássága okot ad az emlékezésre, múltunkba való visszatekintésre és reményt ad a jövőbe vetett hithez. Semmelweis példát ad arra, hogy a mindennapi problémák, nehézségek mellett mégis meg kell próbálni hivatástudó embernek maradni, aki legyőzve a lehetetlent talán csodákra is képes – emelte ki dr. Varga Zsolt.
Bujdosó Ágnes Orvos lettem című versét Gergely Zsuzsanna előadásában hallgathattuk meg, majd a hagyományoknak megfelelően kitüntetések átadására került sor. A kórház hat dolgozóját részesítette kitüntetésben.

Dr. Kazella Rita Lilla a Jászság betegeinek bőrgyógyászati szakellátása területén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért a kórház elismerésében részült. Simonné Kovács Rita sebészeti asszisztens lelkiismeretes, több évtizedes szakmai munkájáért kapta a kórház elismerését. Jancsóné Móra Edit pontos és megbízható röntgenasszisztensi tevékenységéért szintén kitüntetésben részesült. Tóth Róbert ápolási asszisztenst elméleti tudása, az osztály közösségében betöltött szerepe tette méltóvá az elismerésre. Urbán Péter rendszerinformatikus széleskörű szakmai ismereteivel, kiemelkedő teherbírásával, precizitásával érdemelte ki kollégái elismerését. Bérczesi Zoltán, a műszaki osztály csoportvezetője kiemelkedő szakmai munkája, az intézmény iránti példamutató elhivatottsága a Szent Erzsébet Kórház kitüntetését érdemelte ki.

Palcsó Annamária a MESZK jászsági elnöke a kamara nevében Zsólyomi Sándorné ápolónőt magas szintű elméleti és gyakorlati tudásáért részesítette kitüntetésben. Jászberény Város Önkormányzatának jóvoltából valamennyi kitüntetett pénzjutalomban részesült.
Semmelweis-nap alkalmából három kollégát léptetett elő a kórház menedzsmentje. Dr. Buck Rita adjunktusi, dr. Nagy Lóránd főorvosi, dr. Gulyás László adjunktusi kinevezést vehetett át dr. Ócsai Antal orvos-igazgatótól, valamint dr. Csiki Zoltán főigazgatótól.