Szombati hangulatok

A tavaly már jól bevált helyszínen, a Katlan színpad ölelésében mutatkozott be ismét a Budapesti utcaszínház. Ezúttal két előadással érkeztek a fesztiválra.

Az Óz a nagy varázsló klasszikust természetesen a gyerekeknek szánták, de persze a szülők is jót mulattak a zenével színesített történeten. Moliere: Dandin, a megcsúfolt férj című pajzán humorú darabját a felnőtt nézők értékelték igazán. A Budapesti Utcaszínháztól már megszokott interaktív előadásmód, a helyzetkomikum ismét meghozta gyümölcsét, a közönség kacagással és tapssal jutalmazta a színészeket.

A sziget varázsligetében felállított sátrak sejtelmes fényében ki-ki hódolhatott a jóslás, a kártyavetés, a sorselemzés szenvedélyének, míg a túloldalon a Tarisznyás Műhely közreműködésével „kívánságmécsesek” készültek és személyes óhajokkal „megrakodva” bocsátották a Zagyva vízére a kis tutajokat.

Természetesen idén sem maradhatott ki a repertoárból a Tüzes Sziget. Tizenegy órakor a Jártató Zenekar lépett színpadra, akik népzenei dallamokkal alapozták meg a közönség hangulatát a Szent Iván-napi tűzugrás eseményére. Őket akrobaták és tűzzsonglőrök követték a porondon cirkuszi tüzes koreográfiákkal. Éjfél előtt nem sokkal a Jászság Népi Együttes és a Viganó AMI közreműködésével tűztánc, majd a várva várt tűzugrás vette kezdetét.

Az éjszaka ezzel nem ért véget, a legkitartóbbak – akik nemhogy sokan, de még annál is többen voltak, teljesen betöltve a Nagyszínpad előtti táncteret –, DJ Yoko retro video disco-jában jól ismert slágerekre táncolhattak.