Puttonyfecskendő és matrica

Május 30-án, szombaton a Jászsági Tűzoltóverseny résztvevőinek szurkolhattak és a tűzoltó gyermeknap programjain vehettek részt azok, akik a Városi Stadion és Edzőpályára látogattak.

A jászsági tűzoltó egyesületek versenyére az idén huszonkét csapat, gyermek, ifjúsági, felnőtt kategóriában, nemek szerint és vegyes csoportokban is nevezett. A csapatok két ügyességi számban, a staféta váltóverseny különböző akadályain, mint például kúszócső, palánk, valamint kismotorfecskendő szerelésben mérhették össze rátermettségüket a délelőtt folyamán. A nap végén kategóriánként az időeredmények alapján állt fel sorrend.

Mialatt a pálya egyik vége a szurkolóktól volt hangos, addig a gyermekek sem tétlenkedtek a túloldalon. A lurkók gyermeknap alkalmából hivatásos tűzoltók segítségével ismerkedhettek a tűzoltó gépjárművekkel, felszereléseikkel, szakmai eszközeikkel, miközben egy kicsit arrébb a látottakról rajztehetségüket is megmutathatták a felnőtteknek. A puttonyfecskendő kipróbálásával matricát is gyűjthettek, melyet további négy jeggyel együtt a IV. Jászberényi Sportágválasztó strandbelépőjeként válthattak be. Az egyik sátorban rajztehetségüket is megmutathatták a gyerekek,

Az egész napos rendezvény kísérőprogramjaként jelen volt a Polgári Védelmi Szövetség a II. világháború hangulatát, az atomháborúra készülés időszakát, a természeti katasztrófák elleni védekezés nehéz napjait idéző kiállítása, miközben a város önkéntes mentőcsoportjába toboroztak vállalkozó kedvű személyeket, akik elsősorban a polgári védelmi szolgálat területén segíthetik a hivatásos szakemberek munkáját.