Gőzerővel a jégért

Az időjárás már a nyarat idézi, ám az elmúlt napokban több fórumon is a jeges sport, a jégcsarnok játszott főszerepet.

Május 12-én a Szikra Galériában tanácskoztak a jeges sport képviselői, ahol a sportágban érdekelt helyi személyek mellett a Magyar Jégkorong-, és a Korcsolyázó Szövetség több vezetője is jelen volt. Dr. Bátonyi Attila Jászberény aljegyzője elmondta, hogy a jégcsarnok használatba vételi engedélyéhez szükséges eljárás megkezdődött.

A Szövetség részéről  elhangzott, hogy a jövő hét folyamán Engi Klára, és Darryl Easson a Jégkorong Szövetség vezető mentoredzője, valamint Telegdi Attila megkezdik az országban elsőként, a Jászberényben indítandó három szakág – azaz a műkorcsolya, jégkorong és gyorskorcsolya – közös utánpótlás munkaterv szakmai összehangolását. A projekt kiemelten a Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium korcsolya osztályaira épül és természetesen folytatódik a Gyere Korizni! program az óvodások számára is, a jégcsarnok megnyitásával.

Ezen a héten, kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Szabó Tamás polgármester. Elmondta, hogy most lényegében azokat a feladatokat végzi a kivitelező, melyek az üzembe helyezéshez szükségesek. Most a leglátványosabb fejlesztés a hőszigetelés felhelyezése, mely funkcionálisan és esztétikusan is értékesebbé teszi az épületet. Nagyjából 25 millió forintról beszélünk, mely a város pénze. Szélfogó, külső parkoló és járda, homlokzat, belső felületkezelés, öltözők, bírói öltözők kialakítása, akadálymentesítés, a lépcsők és lelátók rendbetétele, korlátok elhelyezése, kerítés építése, elektromos hálózat átalakítása valósul meg a következő szakaszban. A folyamat a végéhez közeledik, az augusztusi próbaüzem után szeptemberre tervezik a használatba vételt. A TAO-s rendszer még nagyjából 20 millió forintot tartalmaz, mely további fejlesztésekhez nyújthat forrást.