Kapocs az Országgyűlés és a lakosság között

Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. számú választókerületéhez tartozó központi Országgyűlési Képviselői Iroda átadására került sor szombaton délelőtt.
Jászberény központjában, a volt Kőhíd Gyógyszertár épületében a jövő hónap elsejétől várják problémáikkal, észrevételeikkel a lakosságot.
Az eseményt a választókerület polgármesterei, valamint Jászberény város képviselő-testületéből többen megtisztelték jelenlétükkel.
Szabó Tamás polgármester rövid köszöntőjét követően Pócs János országgyűlési képviselő megköszönte, hogy a választók jóvoltából egy évvel ezelőtt megerősítésre került hivatalában a kormány és a térség országgyűlési képviselője is.
Pócs János egy csokorra való jó hírrel érkezett, melyek közül a jászberényiek számára messze kiemelkedik az a kormányzati döntés, melynek eredményeként a város megszabadul a Dalkia-ügy kapcsán nyomasztóan ránehezedő 750 millió forint tartozás terhe alól.
Az adósság kormány általi átvállalásáról szóló kedvező döntést – melynek érdekében Pócs János és Szabó Tamás eredményesen jártak el – csütörtökön hirdette ki Lázár János miniszter.
„Ha Jászberény bajban van – még ha nem is a jelenlegi kormány és vezetés jóvoltából is – akkor bajban van a Jászság. Ünneplésre ad okot, hogy a kormány a tartozást átvállalta.” – fogalmazott Pócs János.
Beszámolt a Jászság több települését érintő fejlesztésről is. E szerint átadásra került csütörtökön a 31. számú főközlekedési út megyei szakasza, Jászszentandrás, Pusztamonostor és Jászivány játszótér projektjének teljes költségét átvállalta a kormány, Jászapátin hamarosan megnyílik a Jász Plasztik Kft 5 milliárd forintos munkahelyteremtő beruházása, a kiemelten és folyamatosan fejlődő Jászfényszarun pedig a Vállalkozók Háza. Jászboldogházán a következő hetekben elhelyezik egy új mentőállomás alapjait, továbbá a Jászság javát szolgálja a kórház 1 milliárdos fejlesztési projektje is.
A Jászalsószentgyörgyi Jász Világtalálkozó anyagi támogatásáért ugyancsak közbenjárását ígérte.
„Ezekre a fejlesztésekre együtt vagyunk büszkék. Én egy kapocs vagyok ebben a szerkezetben. Az önkormányzatok, a polgármesterek és a vállalkozók együtt kellenek hozzá. Büszke vagyok, amikor a miniszterelnökségen azt mondják, hogy kellene már egy iroda, amit kineveznek a Jászság irodájának, olyan sok lehetőséget ragadunk meg” – hangsúlyozta.
Az Országgyűlési Képviselői Irodával kapcsolatban leszögezte, hogy nem pártház készült. Az Országgyűlés munkáját segíti a vállalkozók, a civilszervezetek, az egyház, a lakosság érdekében politikai, vallási felekezettől függetlenül. Falai között egy pályázatíró cég is helyet kap. Külön megköszönte Laboda István munkáját, aki sokat dolgozott a feladathoz méltó épületért.
A nemzeti színű szalag átvágása előtt az épületet megszentelő Szántó József apát ünnepinek nevezte a napot, melyen Pócs János bejelentette az adósság átvállalásáról szóló hírt. 
„Engedje Isten, hogy sok ilyen ünnepi jó hírt hozzon a Jászság számára kapocsként a kormány és a Jászság népe között. Mint Mózes egykor közbenjáró volt a választott nép javára, azt kérem az Úristentől, hogy ezt a szerepet Isten szándéka szerint töltse be képviselő Úr”. Végezetül áldást kért az Irodára és a benne megkezdődő munkára.