Megvan a tizedik győzelem

A Jászberényben aratott Zalaegerszeg elleni győzelem jó hatással volt kosárlabda csapatunkra. Így nyugodtan készülődhettek a szombat délutáni, MAFC elleni találkozóra.

Horváth Ákosék már rögtön a meccs elején – egy 10-0-ás rohammal – tudatosították a házigazdákkal, hogy az őszi fiaskót kijavítva, ezúttal győztesen szeretnék befejezni a mérkőzést. A következő etapban aztán állandósult nagyjából a 10 pontos JKSE fölény, de a nagyszünetre „lefogyott” (35-42) hétegységnyire.

A második félidőt a MAFC kezdte nagyon jól, és a 30. perc elteltével, megnyugtatónak (52-61) látszó előnyünk birtokában kezdődött a kis szünet. Rákapcsoltak azonban a házigazdák, öt perc elteltével már döntetlent mutatott az eredményjelző. Innentől kezdve aztán fej-fej mellett haladt a két alakulat.

Az utolsó másodpercekben Kerpel-Fronius Balázs „beleállt” egy triplába, ami szerencsésen behullott a gyűrűbe és ezzel eldőlt a találkozó sorsa. Kisvártatva pedig, – ellentétben az őszi meccsel – a vendéglátók gratulálhattak Bencze Tamásnak és játékosainak.

MAFC – FAIRIUM Jászberényi KSE 79-81

JKSE:Ware 19/6, Horváth Á. 18/3, Kerpel-Fronius 20/9, Cseh 13, Dramicsanin 11/6 Csere: Szögi, Mladenovics, Nárai, Sonyák.

A cserejátékosok ezúttal nem céloztak jól, viszont a kezdők találata elégnek bizonyult a tizedik győzelem megszerzéséhez, ami továbbra is a 10. helyet jelenti csapatunknak. Folytatás vasárnap, azaz március 29-én Nyíregyháza ellen, de ez már Jászberényben.