Aprócska táncmese

Sok-sok évvel ezelőtt teljesült egy asszony álma, s gyermeke született. A virágszirmokból előbújó aprócska lánykát Pöttöm Pannának nevezte el. Andersen mesehőse vasárnap délelőtt a Lehel Film-Színházban elevenedett meg, s invitálta a gyerekeket közös kalandozásra, mókázásra.

Ezúttal is számos gyermek látogatott el szüleivel, nagyszüleivel a vasárnapi gyermekmatinéra. Egyre több produkció nyit a közönség felé, és bevonja az előadás menetébe, amelynek így még inkább részesévé válhatnak. A VSG Kamarabalett társulata is interaktív formában, a tánc és zene nyelvén mutatta be Andersen meséjét, a Pöttöm Pannát. Az aprócska lány története klasszikus zenei montázsra, a tánckultúra változatos elemeivel került színpadra.

Ismerős hang szólította meg a közönséget: a narrátor szerepében Kautzky Armandot hallhatták, felvételről. A szemek a színpadra szegeződtek, amikor a terem nézőbejáratán betoppant Pöttöm Panna, tarka esernyőjével játszadozva. Színes virágszoknyájának suhogásával végigvonult az első sorban, majd a történet a színpadon folytatódott. Egyik kalandtól a másikig, együtt izgulhattak a gyerekek a kíváncsi kislánnyal. Elsőként a béka hívta táncba Pannát, majd a cserebogarak mókás focimeccsébe csöppent. A mulatságos forgatagból a hideg téli erdőbe tévedt, de a mezei egér odújában menedékre talált. Megismerte a fecskét, aki megszöktette csöppet sem ígéretes kérőjétől, a vakondtól. Végül rátalált igaz szerelmére, a tündérek királyára, így Pöttöm Pannából Tündér Panna lett.

A gyerekek örömére, az előadás végén személyesen is találkozhattak a szereplőkkel, megérinthették ruháikat, kipróbálhatták kellékeiket és hétpecsétes kulisszatitkokat tudhattak meg.